Στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς στο συγκρότημα Φυτόκου, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το σχολείο, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ενεργειακής και ευρύτερης αναβάθμισης και οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των αρμοδίων θα ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις εβδομάδες.
Έτσι από προχθές οι διοικητικές και γραμματειακές λειτουργίες του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όπιου ως γνωστόν εκεί στεγάζεται και το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Σημειώνεται πως στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού μεταστεγάστηκε προσωρινά και το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το οποίο είναι εσπερινό αλλά και το 2ο εργαστηριακό κέντρο Ν. Ιωνίας.
Τα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας θα ξεκινήσουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου με τη διαφορά όμως πως θα διεξάγονται πρώτον στο συγκρότημα του πρώην πολυκλαδικού και όχι στο Φυτόκου, και δεύτερον θα είναι από το μεσημέρι και μετά δηλαδή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8.30 το βράδυ.
Σε σχετική απόφαση έχει προβεί ήδη ο δήμος βόλους που αναφέρεται στην προσωρινή μεταστέγαση των διοικητικών και γραμματειακών υπηρεσιών του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας, του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) καθώς επίσης την πραγματοποίηση των μαθημάτων στο σχολικό συγκρότημα του τέως Πολυκλαδικού μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.
Αναλυτικότερα: Οι διοικητικές και γραμματειακές υπηρεσίες του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) θα πραγματοποιούνται, στις αντίστοιχες ώρες λειτουργίας των σχολείων, σε αντίστοιχους χώρους του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο συγκρότημα του τέως Πολυκλαδικού. Οι διοικητικές και γραμματειακές υπηρεσίες του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιούνται στους αντίστοιχους χώρους του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου. Τα θεωρητικά μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας προσωρινά από τις 11 Σεπτεμβρίου τρέχοντος θα πραγματοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας σε απογευματινό ωράριο ενταγμένο στις ώρες από 14:00 έως τις 20:30.
Για το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) στο κανονικό τυπικό ωράριό του ως Εσπερινό ΕΠΑΛ στις αίθουσες διδασκαλίας του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου.
Τα εργαστηριακά των μαθητών αρμοδιότητας του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας τόσο του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όσο και του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) θα πραγματοποιούνται στα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.
Μέσα στο καλοκαίρι άρχισαν στο συγκρότημα Φυτόκου το οποίο υπέστη πολλές ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, εργασίες ενεργειακής και ευρύτερης αναβάθμισης.
Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Μπαζιάνας τόνισε πως «μπορεί αυτές τις μέρες να υφιστάμεθα μια μικρή ταλαιπωρία λόγω της προσωρινής μεταστέγασης, αλλά οι εργασίες που γίνονται στο συγκρότημα Φυτόκου, είναι πολύ σημαντικές και ουσιαστικά θα έχουμε να κάνουμε με νέα διδακτήρια. Με αυτές τις συνθήκες το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας άνοιξε μετά το καλοκαίρι και στεγάζεται προσωρινά στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ενώ και τα μαθήματα στις 11 Σεπτεμβρίου σε αυτό το συγκρότημα θα διεξάγονται μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο ανακαινισμένο πλέον συγκρότημα Φυτόκου».
Σημειώνεται πως το 1ο ΕΠΑΛ Νέας που μεταστεγάστηκε προσωρινά στο συγκρότημα του πρώην πολυκλαδικού έχει 500 περίπου μαθητές και θα χρειαστεί για τα μαθήματα γενικής παιδείας πάνω από 20 αίθουσες.

Πηγή: Θεσσαλία

 

Προηγούμενο άρθροΣε επαφές η Ρόμα με τον Μανωλά για μονοετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΛαϊκή βραδιά στην πλατεία της Κ. Κερασιάς