Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε με ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη σφοδρότητα τη Θεσσαλία. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από το Ιόνιο στις 4 Σεπτεμβρίου κι επεκτάθηκε την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία. Αφησε πίσω της σοβαρές καταστροφές στις περιοχές του Βόλου, του Νοτίου Πηλίου, της Λάρισας και της Καρδίτσας, με πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές. Οι υπερχειλίσεις ποταμών κατέστρεψαν υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις κι ολόκληρα χωριά. Πνίγηκαν άνθρωποι και ζώα. Η ζωή άλλαξε.

Μπορεί να είναι εικόνα αυτοκίνητο, σώμα νερού και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομοΟι κάτοικοι παλεύουν μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση της ζωής τους και των περιουσιών τους. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι συνεχείς. Από πέρυσι μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερεύσει γιατί εξελίχθηκαν κι άλλα φαινόμενα όπως, αρρώστιες ζώων, μολύνσεις, εκατομμύρια νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στον Παγασητικό με σοβαρές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες. Οι κάτοικοι προσπαθούν να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά μέχρι τώρα αρκετοί δεν έχουν ακόμα λάβει τις αποζημιώσεις τους.

Ο Βόλος ”πνίγηκε” μέσα σε τόνους λάσπης. Ο σιδηρόδρομος ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.

Λένε ότι το παρελθόν δεν αλλάζει. Ετσι είναι. Ομως, το παρελθόν διδάσκει, ή καλύτερα, πρέπει να διδάσκει. Το πήραμε το μάθημά μας;;;; Αν κρίνω από τα πρόσφατα γεγονότα με επίκεντρο τον Παγασητικό, η απάντηση είναι……….δυστυχώς όχι!!!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θήβα: Eίμαστε ένα βήμα πριν από την ολική επαναφορά
Επόμενο άρθρο«Αν κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου, σιγά μην κρατήσεις καλές σχέσεις μετά»