Ο κ. Σωτήρης Παρασκευάς, καθηγητής Φυσικής και επαγγελματίας για πολλά χρόνια στο κέντρο του Βόλου, ρίχνει τη δική του ματιά στην Πλατεία Πανεπιστημίου, τα εγκαίνια της οποίας γίνονται αύριο Παρασκευή. Εγραψε λοιπόν στο facebook:

”Σχετικά με τα αυριανά εγκαίνια της “Πλατείας Πανεπιστημίου”…
Μια εξέλιξη που την έζησα από κοντά, μιας και τα γραφεία μου είναι λίγο πιο πάνω. Από τότε (20 χρόνια τώρα, δε θυμάμαι), που έπεσαν οι παράγκες και ελευθέρωσαν το χώρο. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ο Βόλος μια πλατεία κόσμημα στο κέντρο της εμπορικής αγοράς, σημείο αναφοράς της πόλης. Με την αισθητική και τη λειτουργικότητα που της αρμόζει. Με το υπόγειο πάρκινγκ (όπως είχε τότε εξαγγελθεί). Σήμερα, βλέπουμε έναν τσιμεντένιο χώρο, απρόσωπο, μη φιλικό για τους χρήστες. Ένα τετράγωνο, όπου το μπετόν κυριαρχεί και η απουσία δέντρων, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν τη σκιά τους τους καλοκαιρινούς μήνες (και είναι τόσοι πολλοί πλέον), να είναι κραυγαλέα. Ποιος θα κάτσει να “ξαποστάσει”, όταν ο ήλιος τον βαράει κατακέφαλα; Πού θα βρει “καταφύγιο” τις βροχερές μέρες; Πού είναι τα υπερυψωμένα επίπεδα από την πλευρά της Δημητριάδος, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ηχοφράγματα από την όχληση της κύριας οδικής αρτηρίας του Βόλου; Και παράλληλα θα μπορούσαν να είναι λειτουργικά, μια αμφιθεατρική κερκίδα, ας πούμε για τον κόσμο, να μπορεί να βλέπει παραστάσεις, συναυλίες κλπ. Δεν έχω γνώσεις αρχιτεκτονικής, (ίσως επ΄αυτού θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο φίλος Μιχάλης Θέμελης, που το μελέτησε καλά το θέμα). Κρίμα, ακόμα μια ευκαιρία για την πόλη, που δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε”.
Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός του υπερβολικού τσιμέντου, της έλλειψης ικανού αριθμού δέντρων και χώρων ανάπαυσης των πολιτών;;;;
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΣύλληψη φυγόποινου για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.