Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική καταιγίδα Daniel και τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη, το Πήλιο και τη Θεσσαλία. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Τη συγκέντρωση στηρίζουν με ανακοίνωση τους και άλλοι φορείς όπως ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, καθώς και το Ξεκίνημα Βόλου, που αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

«Έναν χρόνο μετά τις περσινές διπλές πλημμύρες τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν. Αυτό άλλωστε έγινε φανερό με την πρόσφατη οικολογική καταστροφή όταν χιλιάδες νεκρά ψάρια κατέκλυσαν τον Παγασητικό λόγω της αποστράγγισης της Κάρλας. Η οικολογική αυτή καταστροφή ήταν ένα νέο πλήγμα στο περιβάλλον, αλλά και στους εργαζόμενους και τους απασχολούμενους στην αλιεία και τον τουρισμό.

Η πραγματοποίηση μαζικών διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων διεκδίκησης μέτρων θωράκισης είναι απολύτως αναγκαία. Κυβέρνηση και τοπική εξουσία (Περιφέρεια και Δήμος Βόλου) έχουν άλλες προτεραιότητες μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας, προτεραιότητες που καθορίζονται από τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, του καπιταλιστικού κέρδους και τις επιταγές των διαφόρων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Προηγούμενο άρθροΔάνης Κατρανίδης: Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του
Επόμενο άρθροΣύλληψη φυγόποινου για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.