Εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο η πλατεία Πανεπιστημίου, στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Δημητριάδος.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται στις αρχές του 2022 από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με βασική προϋπόθεση τη διατήρηση της επιφάνειας του πρασίνου σε ποσοστό πάνω από το 50% της πλατείας. Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο να ισχύει; Αντιθέτως, το γκρι της πέτρας, του μαρμάρου και του μπετόν κυριαρχεί.

Εγκαινιάστηκε η πλατεία Πανεπιστημίου του Δήμου Βόλου

 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων  ότι ο Βόλος  είναι ίσως η ομορφότερη ελληνική πόλη κι αξίζει να έχει χώρους όπου συναντώνται οι άνθρωποι και τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια, όπως η πλατεία Πανεπιστημίου.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και πλήθος

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, δήλωσε: ”Μετά από περιπέτειες, με τον πρώτο ανάδοχο, και καθυστερήσεις, ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε σήμερα στους πολίτες την πλατεία Πανεπιστημίου. Είναι ένα κόσμημα για την πόλη, χαρείτε το και προστατεύστε το. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου κι όλους όσους εργάστηκαν εδώ. Η πόλη επανέρχεται και μας μαγεύει και πάλι”.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες φωτογραφίες λίγες ημέρες μετά τον γάμο
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τη νέα σχολική χρονιά-Εκτός από ”καθηγητές” υπάρχουν επίσης δάσκαλοι και νηπιαγωγοί