Το νερό της θάλασσας στις ακτές του Δήμου Βόλου είναι καθαρά αφού η σύστασή τους είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηρίδιων – εντερόκοκκων, όπως προέκυψε από τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικής ανάλυσης των υδάτων του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, 16 δειγμάτων, τα οποία ελήφθησαν στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2024 από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Μαγνησίας -Σποράδων.

Μετά από τη εμφάνιση νεκρών ψαριών στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, στις 28 Αυγούστου, είχε πραγματοποιήσει δειγματοληψίες θαλάσσιου νερού από τις ακτές του Δήμου Βόλου, Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια –Δημοτική ακτή (πλάκες Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίς και Αγ.Γεώργιος Κυνηγών.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων είχε προκύψει τότε υπέρβαση μόνο στην ακτή Ξενία στην παραμετρική τιμή των εντερόκοκκων.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: 86 και σήμερα για το μετρό της Θεσσαλονίκης, Μάιο 2027 το Flyover
Επόμενο άρθροΑνάβυσσος – Τροχαίο δυστύχημα: Νεκροί δύο αναβάτες μηχανής μετά από σύγκρουση με ΙΧ