Το Φθινόπωρο είναι εδώ και το Φεστιβάλ στο Χόρτο του Δήμου Νοτίου Πηλίου συνεχίζεται με την πιο κεφάτη ιδέα.
20 παιδιά από την Λειψία και 20 από τον Βόλο συνοδεία των ακούραστων  μουσικών/ καθηγητών τους από τις δύο πόλεις για 10 ημέρες δουλεύουν μαζί και παρουσιάζουν ειδικά για φέτος δύο συναυλίες, μία στο Χόρτο την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου και τη Δευτέρα στις 20:30 στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και οι δύο συναυλίες είναι με ελεύθερη είσοδο.
Τη διεύθυνση και προετοιμασία έχουν αναλάβει η Βάγια Παπαγιαννοπούλου, διεύθυνση χορωδίας και ο Αναστάσιος Στρίκος, διεύθυνση ορχήστρας. Στην αποστολή συμμετέχουν και διδάσκουν επίσης οι: Λένα Παπαθανασίου και Βασιλική Παπακωνσταντίνου, πιάνο, Φαίη Ευαγγέλου και Χριστίνα Σιδηροπούλου, βιολί, Franziska Kimpel, ακορντεόν, Martha Benkendorf, φαγκότο, Matthias Hirth, τζαζ αυτοσχεδιασμό και ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα πραγματοποείται σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και το Neue Musik Leipzig, ο συντονισμός γίνεται από τους Νίκο Αδρασκέλα και Jörg Meder ενώ υλοποιείται χάρη στην οικονομική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.
Επόμενη συναυλία:
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 20:00, Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου
Pellegrinaggio al levante Ensemble
Μαριάντζελα Χατζησταματίου, τραγούδι, Νίκος Παναγιωτίδη, θεόρβη και λαούτο, Βασίλης Αγροκώστας, λύρα και τραγούδι, Jörg Meder, βιόλα ντα γκάμπα.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠέθανε 51χρονος καθηγητής στον Βόλο
Επόμενο άρθροΑναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσσαλία από 9/09/2024 έως 15/09/2024