Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας Βόλου, η Εστία «ΙΩΝΕΣ» διοργανώνει τριήμερο Συμπόσιο στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου με θέμα: ”Δράσεις μελέτης και ανάδειξης του τρόπου της αστικής εγκατάστασης των προσφύγων Μικρασιατών και της φροντίδας της Ελληνικής Πολιτείας. Το παράδειγμα της δημιουργίας και εξέλιξης της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας”.

Την πρώτη μέρα του Συμποσίου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, οι εισηγητές θα αναδείξουν την δημιουργία του προσφυγικού Συνοικισμού Νέας Ιωνίας Βόλου και την εξέλιξή του.

Τη δεύτερη μέρα, στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, εννέα επιστήμονες- ερευνητές της χώρας μας, θα παρουσιάσουν την αστική εγκατάσταση των προσφύγων της ”καθ’ ημάς Ανατολής” μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελληνική Επικράτεια.

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους κεκοιμημένους προγόνους, με προεξάρχοντα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο και συλλειτουργό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ. Θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στον Ιερό Ναό και στο ιστορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας από την Πρόεδρο των ΙΩΝΩΝ κ. Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου και τη Γεν. Γραμματέα κ. Βάσσα Παρασκευά. Θ’ ακολουθήσει επίσκεψη στη στέγη της Εστίας ΙΩΝΕΣ, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων της έκθεσης με θέμα 100 χρόνια Νέα Ιωνία και της έκθεσης 30 χρόνια ΙΩΝΕΣ.

Πηγή: magnesianews.gr

Προηγούμενο άρθροΜύκονος: Τα τηλεφωνήματα του τρόμου και οι απειλές «μπράβων» σε μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών
Επόμενο άρθροΔΕΘ: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη