Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: Οι αλλαγές που έρχονται στα σχολεία μετά τον...

Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: Οι αλλαγές που έρχονται στα σχολεία μετά τον αγιασμό

Για τις αλλαγές οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, που αρχίζει με τον αγιασμό την προσεχή Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Η κ. Μακρή μίλησε για ”επένδυση, η οποία εξασφαλίζει παροχές με πραγματικό κοινωνικό πρόσημο”, όπως, το ψηφιακό φροντιστήριο, οι αυτόνομες τάξεις σε Γαύδο και Αρκιούς, η εδραίωση της χρήσης ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας με 36.264 διαδραστικούς πίνακες, η εναρμόνιση των προγραμμάτων σπουδών με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ μέσω των δράσεων του Ενεργού Πολίτη, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων, ο οποίος προβλέπει αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων και η απαγόρευση της εμφανούς κατοχής και χρήσης του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η εφαρμογή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και η οργανωμένη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, μεταξύ άλλων και μέσω του πολλαπλού βιβλίου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή από τον Απρίλιο του 2025 και σε έντυπη από τον Σεπτέμβριο του 2026.

Επίσης ανέφερε ως ”τομές”, την εφαρμογή E-PARENTS, μέσω της οποίας ενημερώνονται γονείς και κηδεμόνες για τις βαθμολογίες των μαθητών και των μαθητριών και για ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις της σχολικής μονάδας, την πλατφόρμα STOPBULLYING.GOV.GR, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό και την αναμόρφωση του μαθήματος της Πληροφορικής με το σχεδιασμό νέου πιστοποιητικού. Τα νέα βιβλία πληροφορικής για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου θα είναι διαθέσιμα από φέτος σε ψηφιακή μορφή και σε έντυπη από το 2025-2026.

Ακόμη, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στην πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για έναν ”εντυπωσιακό αριθμό και αντιστροφή των ποσοστών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών υπέρ των μόνιμων”.

Πηγή: skai.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές νερού σε περιοχή του Βόλου
Επόμενο άρθροΔιακοπές νερού στη Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου