«Με ένα νέο κύκλο βάρβαρων επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης προχώρησε το κατοχικό κράτος του Ισραήλ σε συνδυασμό με τη σφαγή και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, drones, ελικόπτερα», τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Είναι φανερό ότι στόχος του Ισραήλ είναι ο βίαιος εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους

Στην ερώτηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, αναφέρει τα εξής:

«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού με άρματα μάχης, ελικόπτερα, drones, με όλα τα μέσα, έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα σ’ αυτούς παιδιά και γυναίκες, ενώ οι Ισραηλινοί έποικοι επιδίδονται σε διαρκείς και δολοφονικές επιθέσεις. Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστινίους, (χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους) και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 94.000. Ανυπολόγιστες είναι επίσης οι καταστροφές σε κτίρια (σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία), ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη ακόμη και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης και ο λαός μαστίζεται από την πείνα, τη δίψα και τις ασθένειες.

Είναι φανερό ότι στόχος του Ισραήλ είναι ο βίαιος εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, η διατήρηση της βάρβαρης κατοχής και η αναβάθμιση του ρόλου του ισραηλινού κράτους στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών του.

Οι επικίνδυνοι στόχοι του Ισραήλ καταγράφονται και στις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη Δυτική Όχθη οι οποίοι αναφέρουν ότι «στόχος είναι η προσωρινή απομάκρυνση Παλαιστινίων πολιτών και όποιο άλλο βήμα χρειαστεί».

Φωτογραφία από κηδεία Παλαιστίνιου στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ έχει τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ που υπερασπίζονται το λεγόμενο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ εξισώνοντας με αυτό τον τρόπο το θύτη με το θύμα και έχουν στόχο να προωθηθούν οι σχεδιασμοί του ευρωατλαντισμού στην περιοχή. Επιπλέον η ΕΕ συνεχίζει να επιδοτεί ισραηλινές εταιρείες κατασκευής στρατιωτικών ειδών που χρησιμοποιούνται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Παράλληλα με την κλιμάκωση της ισραηλινής θηριωδίας αυξάνονται και οι αντιδράσεις του λαού του Ισραήλ. Οι μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνονται και αναπτύσσονται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου θέτουν στο επίκεντρο την ανάγκη για κατάπαυση πυρός και την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους».

Βάσει αυτών ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/ Αντιπρόεδρος της ΕΕ:

– Σχετικά με την απαράδεκτη κλιμάκωση της ισραηλινής θηριωδίας εναντίον των Παλαιστινίων μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη που έχουν στόχο τον οριστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους;

– Στο αίτημα να καταδικαστεί η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ που έχει δολοφονήσει χιλιάδες Παλαιστίνιους και να αρθεί η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της ΕΕ μαζί του;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒοιωτία: Συναγερμός για δύο αδέρφια που εγκλωβίστηκαν σε βουνό – Είχαν πάει για περπάτημα
Επόμενο άρθροΟ Χάρβεϊ Γουάινστιν στην εντατική μετά από εγχείρηση καρδιάς