Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά, αν κι έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο χειμώνα, εκείνα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά, σε βαθμό έντονης ανησυχίας για όσα μπορεί να……..ξανασυμβούν.

Χαρακτηριστικά η Κατερίνα Γερογιάννη ανέφερε:

”Έναν χρόνο μετά, οι δρόμοι για Φυτόκο, Κλήμα, Άγιο Ταξιάρχη Φυτόκου, Λουζίνικο και άλλες περιοχές μένουν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως επισκευάστηκαν πρόχειρα ως λύση έκτακτης ανάγκης λίγες εβδομάδες μετά την πλημμύρα. Αναρωτιέμαι, όπως και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών, αν κάποιος αρμόδιος θα μεριμνήσει να μην πηγαινοέρχονται οικογένειες με τα πόδια, να μην φύγουν αυτοκίνητα με επιβάτες στον γκρεμό…γιατί οι πρώτες δυνατές βροχές θα έχουν άσχημες συνέπειες. Κοινοποιώ την ανάρτηση του συλλόγου μήπως και κάποιος επιτέλους ευαισθητοποιηθεί”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Παναγιώτη Μαστροπαναγιώτη:

”Αυτές τις μέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις πλημμύρες πού έπληξαν την περιοχή μας,και άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Στον ένα χρόνο, και περιμένοντας τον χειμώνα,πέρα από κάποιες μικρό παρεμβάσεις πού έγιναν, η κατάσταση παραμένει σχεδόν η ίδια. Ο δρόμος για τον Άγιο Ταξιάρχη, αφού αρχικά έγινε ένα μπάζωμα,σιγά σιγά υποχωρεί,και αυτή την στιγμή ίσα ίσα που περνάει ένα μικρό αυτοκίνητο. Ο δρόμος γιά το Κλήμα είναι σε άθλια κατάσταση γεμάτος λακούβες και χώματα,ενώ πριν τις πλημμύρες ήταν ασφαλτοστρωμένος μέχρι ένα σημείο.Τώρα είναι ένας χωματόδρομος σε πολύ κακή κατάσταση. Επίσης ο δρόμος πού οδηγεί προς το Λοζίνικο έχει υποστεί πολλές ζημιές, είναι και αυτός επικίνδυνος,και ανά πάσα στιγμή μπορεί και αυτός να υποχωρήσει.Το παραδοσιακό γεφύρι στο Λοζίνικο έχει μείνει ένα κομμάτι,ενώ δεν υπάρχει δρόμος να πάει κάποιος στόν οικισμό παρά μόνο μέσα από τον Ξηριά. Είπαμε ότι έρχεται Χειμώνας. Πώς θα γίνεται η πρόσβαση;Ο εναλλακτικός δρόμος πάνω από τα Μελισσιάτικα κατεστραμμένος. Ενα άλλο σημείο στο Φυτόκο στην θέση Παλαιοκαμάρα εκεί που υπάρχει και το αρχαίο γεφύρι που έχει υποστεί και αυτό ζημιές, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι γιατί τον χειμώνα τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Ο δρόμος που οδηγεί πάνω από τον περιφερειακό μέχρι τον οικισμό Φυτόκου, έχει υποστεί πάρα πολλές ζημιές, υπάρχουν φθορές,ενώ στο ρέμα στην διασταύρωση για Λοζίνικο έχει γίνει ένα πρόχειρο μπάζωμα με ένα λούκι κάτω από τα μπάζα.Οι αγροτικοί δρόμοι πού οδηγούν στα κτήματα των κατοίκων πολλοί έχουν εξαφανιστεί,ενώ σε σημεία έχουν εμφανιστεί καινούργια ρέματα. Επίσης ζημιές έχει υποστεί και το Βαθύρεμα.Σέ πολλά σημεία τα χώματα και τα μπάζα έχουν αφεθεί από πέρσι,όπως στην διασταύρωση οδού Φυτόκου με Φιλίππου Μακεδόνα,στην στροφή για Ελαιοτριβείο και Κλήμα. Ο σύλλογός μας από την αρχή έχει ενημερώσει και κατ’ιδίαν και εγγράφως όλους τους αρμόδιους φορείς, και τις επιτροπές που μας επισκέφθηκαν, ενοχλούμε συνέχεια, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα η φωνή αγωνίας δεν έχει βρει ανταπόκριση.Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, Δήμος, περιφέρεια, πολιτική προστασία, τοπικούς βουλευτές και όσους έχουν σχέση με τα προβλήματα μας,να ανταποκριθούν,να δώσουν λύση, γιατί ο χειμώνας έρχεται,και έχουμε αργήσει πολύ”!

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα Στάρι Μοστ και δέντρο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και δέντρο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι, δέντρο και βουνό

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι, δέντρο και δρόμος

 

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και γρασίδι

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΈνωση Εταιρειών Κρουαζιέρας: Το έκτακτο τέλος να μην εστιάζει μόνο στην κρουαζιέρα
Επόμενο άρθροΠυροσβέστες απεγκλώβισαν γάτα από αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Βόλου