Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι Συνταξιούχοι της χώρας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων του Δημοσίου Μαγνησίας συμμετείχε στη συγκέντρωση αυτή, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο και ήταν μια δυναμική και μαχητική συγκέντρωση που πρόβαλε όλα τα αιτήματα των Συνταξιούχων που παραμένουν άλυτα για χρόνια και βασανίζουν όλους τους συνταξιούχους. Ζήτησε:

-Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικης διαφοράς.

-Την 13η και 14η σύνταξη.

-Αμεση καταβολή των αναδρομικών.

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

-Καταβολή του 70% στις συντάξεις χηρείας.

-Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Φάρμακα και άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Β. Ρέβη, που καλωσόρισε τους Συνταξιούχους και τόνισε ότι: η συγκέντρωση αποτελεί ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης προς την κυβέρνηση.

Ακολούθησε ομιλία του Η. Ηλιόπουλου, πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδιας Συνταξιούχων Δημοσίου, που τόνισε την μεγάλη ανταπόκριση των συνταξιούχων και την πουδαιότητα του συλλογικού αγώνα.

Ο Χ. Κολοβός, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, σημείωσε ότι: η ακρίβεια τσακίζει την ζωή μας και καταδίκασε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι συνταξιούχοι έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά.

Ο Γ. Πεπονής πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ τόνισε ότι: όποια μέτρα αναδιανομής παίρνονται είναι υπερ των πλουσίων, αντί να φορολογήσουν τα υπερ κέρδη εταιρειών, τραπεζών, σούπερ μάρκετ, λεηλατούν το δικό μας εισόδημα.

Τέλος, μίλησε ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που τόνισε ότι: δεν αποδεχόμαστες τις περικοπές που μας έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν κλέψει. Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, όπως μας αξίζει, χωρίς πολέμους, εμείς και τα παιδιά μας. Ο αγώνας μας κλιμακώνεται με Πανελλαδική συγκέντρωση τον Νοέμβριο.

Ακολούθησε πορεία που ενώθηκε με το συλλαλητήριο άλλων εργατικών συνδικάτων.

Προηγούμενο άρθροΣχολεία: Αύριο ο αγιασμός – Τι αλλάζει σε απουσίες, αποβολές και χρήση κινητών
Επόμενο άρθροΤαχύτερος ο επικοντιστής από τον σπρίντερ