Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό για το νέο σχολικό έτος, αρχικά στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και στη συνέχεια, τον επίσημο αγιασμό της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο 32ο δημοτικό σχολείο Βόλου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρής, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεωργίου Πολύζου, άλλων τοπικών παραγόντων και πολλών γονέων των μαθητών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον επίσημο Αγιασμό της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο ΕΠΑΛ Αγριάς, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά στη συνέχεια, το Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», το Πρότυπο Γυμνάσιο – Λύκειο Βολου και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου “Προμηθέας”.

Στους χαιρετισμούς τους οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επαίνεσαν την Τοπική Εκκλησία, που στηρίζει τους μαθητές που έχουν ανάγκη, παρέχοντας καθημερινά το πρωινό κολατσιό.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε απευθυνόμενος στους μαθητές:

”Βρισκόμαστε σε έναν τόπο πολύπαθο ο οποίος μέσα από τις δυσκολίες βρίσκει ξανά ζωή και ξανά κάνει μεγάλα έργα. Ζείτε σε μία εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας, της δήθεν ευφυίας που θα φέρει νέα δεδομένα, αλλά όμως μην υποταχθείτε στην τεχνολογία, εκεί είναι ο κίνδυνος, μην γίνετε δούλοι αυτής, κρατήστε την ως εργαλείο στα χέρια σας, μην παραδοθείτε σ’ αυτήν, καλλιεργήστε το πνεύμα σας μελετώντας βιβλία, ακούγοντας τους καθηγητές σας και βεβαίως συναναστραφείτε μεταξύ σας, μην απομονωθεί κανείς σας, μην πιστέψετε ότι ο υπολογιστής, ή το κινητό τηλέφωνο που τόσο αγαπάτε, θα μας αγαπήσει, μόνο οι άνθρωποι αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Αυτός που σας αγαπάει πάρα πολύ ειλικρινά και πάντοτε χωρίς να σας προδώσει ποτέ είναι ο Ιησούς Χριστός μας”.

Τέλος, ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑπό την κακοκαιρία ATENA στον BORIS με διάλειμμα την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΧανιά: Επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες μετά τη φωτιά στον Πλατανιά – Χωρίς ρεύμα η περιοχή