Το ΕΠΑΛ Αγριάς Βόλου φέρει το όνομα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που καταγόταν από την περιοχή. Ετσι, ο σημερινός αγιασμός είχε μια ιδιαίτερη σημασία την οποία περιγράφει σε ανάρτησή της η ανιψιά του Ελένη Παπαθανασίου:

”Επίσημος αγιασμός σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά Μια χρονιά γεμάτη όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών όλου του κόσμου.
Και κάπου εκεί στην Αγριά, στο φωτεινό ΕΠΑΛ, έλαμψε για πρώτη φορά (θα ακολουθήσει και η επίσημη εκδήλωση ονοματοδοσίας) το νέο όνομα του σχολείου « Επαγγελματικό λύκειο Αγριάς ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ», λίγα μόλις μέτρα μακριά από το πατρικό σπίτι του αείμνηστου παγκόσμιου Αγριώτη μουσικοσυνθέτη ΒΑΓΓΕΛΗ.
Το όραμα της ακούραστης διευθύντριας Βάσσας Παρασκευά και των άξιων εκπαιδευτικών, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος και του προέδρου του γνωστού νομικού Βαγγέλη Καλαφάτη, καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε πράξη. Πιστεύω πως ο σεμνός σε όλη του τη ζωή ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (το μοναδικό έπαθλο που είχε δεχτεί να λάβει από τον τόπο του, ήταν ένα στεφάνι ελιάς από τον τότε δήμαρχο Αγριάς κ. Παπαευθυμίου), κάπου εκεί ψηλά στο σύμπαν που λάτρευε, θα χαμογελά, αφού καθημερινά πλέον οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς, τα παιδιά που υπεραγαπούσε, θα τον έχουν συντροφιά τους, να τα εμπνέει και να τα καθοδηγεί…
Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, ΕΠΑΛ Αγριάς ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ”.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα και σύννεφο
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα νοσοκομείο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χαμογελάει
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΗ Ελενα Αντωνοπούλου εκπροσώπησε το δήμο Βόλου σε αγιασμούς σχολείων
Επόμενο άρθροΟ δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε αγιασμούς σχολείων σε Βόλο και Αγριά