Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γιώργος Σαουνάτσος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησε με τον Αερολιμενάρχη, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης του αερολιμένα.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, την επισκευή του συστήματος διαχείρισης αποσκευών, την αναβάθμιση των καμερών ασφαλείας, την τοποθέτηση δύο απινιδωτών που έχουν ήδη παραληφθεί, την εκπαίδευση του προσωπικού, την ενίσχυση των κλιματιστικών μονάδων στις αφίξεις, διορθωτικές εργασίες στον φωτισμό και στις αυτόματες πόρτες του τερματικού σταθμού, συντήρηση των πυλώνων φωτισμού στάθμευσης αεροσκαφών, αναβάθμιση του διαγνωστικού πίνακα για τον έλεγχο του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, εγκατάσταση Wi-Fi στους χώρους του αεροδρομίου για τους επιβάτες, αντικατάσταση ειδών υγιεινής και ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού.

Η ΥΠΑ συμφώνησε με την εταιρεία ΑΠΕΛΛΑ A.E, για ενοικίαση χώρων εντός του αεροσταθμού. Η εταιρία σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών. Επίσης, σχεδιάζει την επέκτασή της σε έκταση 100.000 τ.μ. δίπλα στο Αεροδρόμιο, και την κατασκευή δύο υπόστεγων συντήρησης για τρία αεροσκάφη μέχρι κατηγορίας “D” και χώρο στάθμευσης έως 17 αεροσκαφών της ίδιας κατηγορίας. H πρώτη φάση των εργασιών, που αφορά στο δάπεδο και τη στάθμευση των αεροσκαφών, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο 4ο τρίμηνο του 2025, ενώ η δεύτερη φάση αποπεράτωσης έχει οριστεί για το 2027 και θα απασχοληθούν περίπου 200 εργαζόμενοι.

Ο κ. Σαουνάτσος χαρακτήρισε κόσμημα για την Κεντρική Ελλάδα, τον αεροσταθμό Νέας Αγχιάλου με σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξή του λόγω της στρατηγικής του τοποθεσίας, εξυπηρετώντας οκτώ γειτονικούς νομούς και περιφέρειες, με πληθυσμό περίπου 1.000.000 κατοίκους. Γι΄αυτό, η συντήρηση και η αναβάθμισή του αποτελούν προτεραιότητα, όπως είπε.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕργασία: Ο εφιάλτης της εντατικοποίησης – Περισσότερα βάρη σε λιγότερο χρόνο για τους εργαζομένους
Επόμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση του έργου ”Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου”