Με επιτυχία παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση του Δημήτρη Δακτυλά, σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου θεάτρου, με τον τίτλο «Σήμερα ας ζήσω ωραία», τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Άλου στην Κεφάλωση του Αλμυρού. Η παράσταση, η οποία είχε ήδη αναβληθεί δυο φορές, βασίστηκε σε μια επιλογή επιγραμμάτων της Παλατινής Ανθολογίας, μιας πλουσιότατης ποιητικής συλλογής των αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών χρόνων.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων & Μουσείων Ελισάβετ Νικολάου και η αρχαιολόγος Βάσω Ροντήρη, υπεύθυνη του χώρου, ενώ ο Αντώνης Αντωνίου, εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μίλησε για το έργο.

Οι ηθοποιοί Μαριάνθη Αγραφιώτη, Μαριάνα Βαλασοπούλου, Βάσω Μοσχούδη, Κώστας Πολύζος και Λάμπρος Σδρόλιας απήγγειλαν με απαράμιλλη δεινότητα τα αποσπάσματα των επιγραμμάτων στην αρχαία ελληνική και στη νεοελληνική γλώσσα, ενώ η Φρόσω Γαρδικλή, μουσικός και πιανίστα, με την καταπληκτική της φωνή συνόδευσε στο πιάνο τις απαγγελίες με μελωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου.

Την παράσταση παρακολούθησε το κοινό του Αλμυρού και του Βόλου. Προηγήθηκε ξενάγηση στην οχύρωση της αρχαίας πόλης Άλου από την Ελισάβετ Νικολάου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένων εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού για τη θερινή περίοδο 2024.

Προηγούμενο άρθροΣτην Καλλιθέα ο Σενεγαλέζος Μορ Εντιαγιέ
Επόμενο άρθροΗ Συμμαχία για τον Βόλο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς