Το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας – Β. Σποράδων Αννα Μαρία Παπαδημητρίου και το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, συγκέντρωση αυτοδιοικητικών παραγόντων και κατοίκων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κατά την οποία ανακοινώθηκε η υπογραφή της σύμβασης του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου», προϋπολογισμού 3.700.000€ (με ΦΠΑ) που αφορά τη συλλογή των ακαθάρτων υδάτων (οικιακά λύματα), στο σύνολο του οικισμού των Καλών Νερών, με στόχο τη μεταφορά τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) που υλοποιείται ήδη. Η κατασκευή του έργου θα γίνει με τα πιο σύγχρονα συστήματα, εξαλείφοντας προβλήματα οσμών και προστατεύοντας τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.
Κατά τον τρόπο αυτό οι βόθροι που λειτουργούν στα Καλά Νερά, επιβαρύνοντας το περιβάλλον, θα αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, βελτιώνοντας τις υγειονομικές συνθήκες και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.
Πρόκειται για έργο υψίστης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας που θωρακίζει την δημόσια υγεία και βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών των Καλών Νερών.
Η Περιφέρεια και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σ’ ένα σχετικά μικρό οικισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου και με την υλοποίηση του έργου διαμορφώνουν ένα Δήμο πιο σύγχρονο και πιο ανθρώπινο.
Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών παραμένει πρωταρχικός στόχος για υγιεινή ποιότητα ζωής και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΗ Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναβαθμίζει το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου με σημαντικά έργα
Επόμενο άρθροΑγιασμοί στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο και στην Αγριά από τον Μητροπολίτη