Η ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ είναι μια ανεξάρτητη ομάδα έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης, μέλος της είναι ο κ. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα στο facebook, σχετικά με το σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου Νέας Ιωνίας Βόλου και το χτίσιμό του πάνω σε ρέμα:

”Έχτισαν (ακόμα ένα) σχολείο πάνω σε ρέμα! Στον Βόλο. Και μετά τον Daniel και τον Elias, μετά από αλλοδαπές μελέτες, τι έκανε η χρηστή διοίκηση; Αντί να το πάρει χτες το σχολείο από εκεί αποφάσισε να χτίσει έναν τοίχο 7 μέτρων για “προστασία”.
Το συγκρότημα φιλοξενεί το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το ΕΚ αλλά και το δημόσιο ΙΕΚ. Το τελευταίο κτήριό του προς το βουνό, εκεί όπου ήταν τα εργαστήρια των ψυκτικών, των εργαλειομηχανικών και των οχημάτων, δέχτηκε από την ορμή του ρέματος μεγάλο όγκο φερτών υλών, καταστρέφοντας ουσιαστικά ο,τι υπήρχε (στην φωτογραφία η ένθετη εικόνα στην έλλειψη).
«Τώρα κινδυνεύουμε πιο πολύ από πριν γιατί πίσω από τις τεχνικές σχολές απορρέει το ρέμα και σηκώνεται ένας τοίχος 7 μέτρων, χωρίς άδεια από την Περιφέρεια. Το νερό σε μια ενδεχόμενη πλημμύρα θα διοχετεύεται πλέον όλο στη συνοικία μας με μεγαλύτερη ορμή», σημείωσε ο κ. Κατσάρας, μέλος της επιτροπής πολιτών της συνοικίας.
Στις αεροφωτογραφίες που παραθέτω, αριστερά της περιόδου 1945-1960 και δεξιά σήμερα. Με πράσινη γραμμή το ρέμα με κίτρινο περίγραμμα το συγκρότημα. Όπως φαίνεται το σχολείο είναι ακριβώς πάνω στο ρέμα”.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάτοψη, χάρτης και κείμενο που λέει "To ρέμα χωρίς σχολείο To ρέμα με σχολείο ΒΟΛΟΥ ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ BOMOY ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΣ To ρέμα στο σχολείο"
Περίπου ως το τέλος Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Δήμου Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ”λειτουργεί” στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (συγκρότημα του τέως Πολυκλαδικού).
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΑγγλία: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Άστον Βίλα, 3-2 την Έβερτον
Επόμενο άρθρο88η ΔΕΘ – Φαραντούρης: Η ελληνική αγορά είναι η πιο καρτελοποιημένη στην Ευρώπη