Φανερά ικανοποιημένος ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, για την ανακήρυξή του σε Αναπληρωτή Καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, έγραψε στο διαδίκτυο:

”Τελικά ήταν γούρικη η Παρασκευή και 13! Ημέρα μεγάλης χαράς και προσωπικής δικαίωσης!
Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκλεκτορικού Σώματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η εκλογή μου ως Αναπληρωτή Καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του Εκλεκτορικού για την τιμή που μου έκαναν και να δεσμευθώ ολόψυχα απέναντι στο νέο ακαδημαϊκό μου σπίτι ότι θα υπηρετήσω με συνέπεια και αφοσίωση το έργο του Πανεπιστημίου στους τομείς της έρευνας, της διδασκαλίας, της υποστήριξης των φοιτητών και της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος.
Όταν το 2015 πήρα την απόφαση να διακόψω τη σχέση μου με την ενεργό πολιτική για να αφιερωθώ στην έρευνα και την παραγωγή επιστημονικού έργου, γνώριζα καλά ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Δεν είναι σύνηθες το επιστημονικό “come back” για έναν ενεργεία πολιτικό ούτε αυτονόητη η προσαρμογή στα νέα ερευνητικά δεδομένα ή τις καταιγιστικές εξελίξεις στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Μετά από 10 χρόνια συνεχούς επιστημονικής ενασχόλησης και τη δημοσίευση 4 πολυσέλιδων μονογραφιών, που μάλλον δεν πέρασαν απαρατήρητες (αξιοκρατία, πανδημία, επιτελικό κράτος, τεχνοκρατία), όπως και τη συγγραφή δεκάδων μελετών σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών, αισθάνομαι σήμερα την ανακούφιση της χειροπιαστής αναγνώρισης. Νιώθω ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι.
Σήμερα κυριαρχούν τα αισθήματα της χαράς και της δικαίωσης. Από βδομάδα σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε το νέο βιβλίο”!
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠυκνή βλάστηση σε δρόμο έξω από τον Βόλο προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία
Επόμενο άρθροΣτην πώληση των μετοχών τους στις τράπεζες προχωρούν οι κυβερνήσεις – Πόσα εισέπραξε η Ελλάδα