Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Ανήμερα του εορτασμού του Προστάτη των εφέδρων αξιωματικών μεγαλομάρτυρα Αγ. Νικήτα του Γότθου, η κα Μακρή παρακολούθησε την αρχιερατικη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο προς τιμήν των αποβιωσάντων εφέδρων αξιωματικών προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας ακολούθησε την πομπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας “Η Παλαιά” προς το Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, εφέδρων αξιωματικών, συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου.

Νίκος Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Καρύδης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Με’ι’κόπουλος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος-Δεν ξεχνάμε