Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, η υπόθεση με το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, το οποίο αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα».

Σήμερα παρουσιάζεται στον πταισματοδίκη Πολυγύρου, η δήμαρχος Κασσσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για το δυστύχημα.

Αποποιείται κάθε ευθύνη η δήμαρχος

Αντικείμενο της ποινικής έρευνας – μίας εκ των τριών που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου αναφορικά με το δυστύχημα του περασμένου μήνα – είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των δημοτικών αρχών και υπηρεσιών για τις συνθήκες λειτουργίας και αδειοδότησης του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Το αναπάντητο «γιατί»

Η δήμαρχος στο υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει φέρεται να αρνείται κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση του μοιραίου λούνα παρκ.

Η κ. Χαλκιά, έχει πάρει ήδη δύο προθεσμίες για να δώσει εξηγήσεις, ενώ το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει είναι για ποιο λόγο παρότι ειδοποιήθηκε από την αστυνομία στις 9 Ιουλίου, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε έλεγχο της εγκατάστασης.

Τις προηγούμενες ημέρες, στην ίδια προκαταρκτική εξέταση,  εξηγήσεις μέσω υπομνήματος, έδωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  και ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε επίσης κάθε ευθύνη, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν μπορούσε να σφραγιστεί, παρά μόνο να επιβληθεί πρόστιμο, όπως και έγινε, καθώς ο δήμος, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δέσμιος άλλων υπηρεσιών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο του Βόλου 87χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την Σκόπελο