Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλο Φύσσα, διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 18.09.2024, στις 19.00, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, με αφορμή την συμπλήρωση 11 χρόνων από την δολοφονία του από την νεοναζιστική οργάνωση της χρυσής Αυγής.

Το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας καλεί όλους τους πολίτες και τη νεολαία του Βόλου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή, ως μια έμπρακτη πράξη απέναντι στην ιδεολογία του ναζισμού, του φασισμού και όσων τις υποστηρίζουν.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:
Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι σύγχρονες εκδοχές τους, όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα, αποτελούν τη διέξοδο του καπιταλισμού όταν αυτός είναι σε κρίση και δεν μπορεί να προσδώσει ένα όραμα σε πλατιά κοινωνικά στρώματα τα οποία φτάνουν σε αδιέξοδο.

Ο καπιταλισμός προτιμά να στηριχθεί σε αυτές τις απάνθρωπες, δολοφονικές, ρατσιστικές, δηλητηριασμένες αντιλήψεις, προκειμένου να επιβιώσει, παρά να στραφούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία σε δημοκρατικές, προοδευτικές, ριζοσπαστικές και απελευθερωτικές διεκδικήσεις. Και για αυτό όλα τα νεοναζιστικά, ακροδεξιά και συντηρητικά κόμματα, στο τέλος στηρίζουν τις άρχουσες αστικές τάξεις, όσο κι αν «γαβγίζουν» εναντίον τους. Είναι ο ορισμός του πιστού σκυλιού και του λαϊκισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φιλοξενεί στους κόλπους της αρκετούς νοσταλγούς αυτών των αντιλήψεων.

Ο Παύλος Φύσσας ύψωσε το ανάστημά του σε αυτές τις αρρωστημένες ιδεολογίες και το πλήρωσε με τη ζωή του. Η «θυσία» του αυτή όμως κατάφερε ταυτόχρονα ένα ισχυρό χτύπημα απέναντι στην Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό.

Σε αντίθεση λοιπόν με διάφορα στελέχη τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο κι άλλων κομμάτων, αλλά και της τοπικής αρχής, που όταν η Χρυσή Αυγή ήταν στη Βουλή προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να την ξεπλύνουν, εμείς έχουμε υποχρέωση λοιπόν ως δημοκράτες, πολίτες που υπερασπιζόμαστε μια κοινωνία δίκαιη, δημοκρατική κι ελεύθερη, αυτό που ξεκίνησε ο Παύλος να το συνεχίσουμε έως το τέλος.

Και το συνεχίζουμε όχι μόνο κάθε 18 Σεπτεμβρίου αλλά κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Προηγούμενο άρθροΕπιδείνωση καιρού με ισχυρές τοπικές βροχές και καταιγίδες – Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «SH DIANA»