Πολύ καλές εντυπώσεις από τη Μαγνησία αποκόμισαν οι εκπρόσωποι 9 Γερμανικών ταξιδιωτικών εταιριών-Tour Operators, μεταξύ των οποίων και της Γερμανικής αεροπoρικής εταιρίας Eurowings, που βρέθηκαν στον Βόλο στο πλαίσιο του 1ου Ελληνο-Γερμανικού Φόρουμ Τουρισμού, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών με τοπικές επιχειρήσεις και τη συνεργασία σε θέματα τουρισμού.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ένωση Ξενοδόχων και τους Δήμους, Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αναστασίου, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός κι η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Μένη Λαζάρου.

Ο Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με έδρα την Αθήνα, έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τη συλλογική προσπάθεια όπου πολλοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους γι’ αυτή την τετραήμερη εκδήλωση στη Θεσσαλία. Ανέφερε επίσης ότι, οι τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν εκπληκτικά μέρη, για τα οποία οι γερμανοί έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Όπως είπε, οι εννέα επιχειρήσεις που συμμετέχουν δεν επιλέχτηκαν τυχαία, αλλά στρατηγικά, ώστε ο εναλλακτικός τουρισμός και οι πολλές δυνατότητες που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή να μπορέσουν να βρουν το βηματισμό τους. Ο ίδιος είπε ότι οι γερμανοί τουρίστες που ήρθαν το 2024 στην Ελλάδα, ξεπέρασαν εκείνους του 2023 κι αναμένεται, ως το τέλος του έτους, να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια. Επισήμανε ακόμα την αναγκαιότητα να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, για να έρθουν πτήσεις, να φέρουν κόσμο και να γεμίσουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια κλπ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Γρηγόρης Τάσιος είπε ότι από το 2022 είχε προτείνει τη διοργάνωση του 1ου Forum στη Θεσσαλία, που μπορεί να αναπτύξει ένα πρότυπο μοντέλο για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα τουρισμού.
«Παρόλο που είχαμε την πολύ μεγάλη άτυχη στιγμή με την κακοκαιρία Daniel που πέρασε σαρωτικά από την περιοχή, βρισκόμαστε εδώ, δεν αλλάξαμε τον σχεδιασμό, με ένα χρόνο καθυστέρηση», τόνισε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε ότι, χρειάζεται όλοι οι φορείς να ενωθούν, με πλάνο, στρατηγική και χρήματα, για να καταφέρει να ανακάμψει η περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι η συγκυρία φέρνει την έναρξη του φόρουμ μετά από μια δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού για τον τουρισμό στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία.
Ο ίδιος είπε ότι οι επισκέπτες που είναι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωπος αεροπορικής εταιρίας κι ένας δημοσιογράφος, είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου και νιώθουν πολύ ικανοποιημένοι.
«Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα από τις συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών της Θεσσαλίας και των τουριστικών πρακτόρων που θα εξετάσουν τη δυνατότητα συμφωνιών, επωφελών και για τα δύο μέρη», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: iStigmes

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΔίκτυο Φορέων Υγείας Μητρόπολης Δημητριάδος: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους των Καναλίων Μαγνησίας