Ειδικλες κάμερες χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ για να εντοπίσει αποφράξεις αγωγών ομβρίων υδάτων, γιατί από τις πλημμύρες έχουν εισχωρήσει φερτές ύλες και λάσπη στο υπόγειο δίκτυο με αποτέλεσμα απόφραξη τμημάτων των αγωγών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας είπε: ”Οι μάζες αυτές των αδρανών υλικών και η λάσπη μετακινούνται και μεταφέρονται ανάλογα με την δυναμική της βροχόπτωσης και μπορούν να δημιουργούν προβλήματα κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία. Ο έλεγχος με κάμερες πραγματοποιείται σε σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση υδάτων στην επιφάνεια των οδοστρωμάτων κι όπου η απορροή γίνεται με αργό ρυθμό. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους έχει εντοπιστεί μία σημαντική απόφραξη κεντρικού αγωγού ομβρίων στη συμβολή των οδών Λόρδου Βύρωνος και Γκλαβάνη, από την οποία δημιουργούνταν αδυναμία απορροής μέχρι τη συμβολή των οδών Λόρδου Βύρωνος και Ογλ. Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν την Πέμπτη στην περιοχή του κόμβου του ΟΣΕ (Παπαδιαμάντη – Γρηγορίου Λαμπράκη – Παραλία) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το πρωί. Τα ευρήματα των επιθεωρήσεων θα ακολουθούνται από αντίστοιχες σημειακές παρεμβάσεις άρσης των προβλημάτων.
Ταυτόχρονα, σε καθημερινή βάση επιχειρούν συνεργεία για τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Επίσης, καλούμε τους συνδημότες μας να αναγγέλλουν προβλήματα όσον αφορά τα φρεάτια και τα δίκτυα στο τηλεφωνικό μας κέντρο.
Στα πλαίσια του ελέγχου με τις ενδοσκοπικές κάμερες θα εξεταστούν τα δίκτυα στις οδούς, Γαμβέτα, Κουμουνδούρου και Τοπάλη, για την πιθανότητα ύπαρξης παράνομων συνδέσεων αποχέτευσης στο δίκτυο ομβρίων ή και για τον εντοπισμό κάποιας βλάβης στα δίκτυα αποχέτευσης”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός για 16χρονο κολυμβητή στην Μαρίνα Αλίμου που αγνοείται – Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του