Το υπονοούμενο που άφησε το πρωί της Πέμπτης η κα Τζάκρη σε βάρος του Γιάννη Ραγκούση για μπούλινγκ και στο οποίο το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε προειδοποιώντας τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με μήνυση, ήταν μόνο το πρώτο επεισόδιο στην υποβόσκουσα σύγκρουση.

Ο δεύτερος γύρος δόθηκε στην Πολιτική Γραμματεία όταν ο κ. Ραγκούσης στο κλείσιμο της συνεδρίασης ζήτησε να σχολιάσει τα όσα είχε αφήσει να εννοηθούν σε βάρος του η κα Τζάκρη.

Ενημερώνοντας το ανώτερο όργανο του κόμματος μίλησε για «γκεμπελικού τύπου λάσπη η οποία εκτοξεύτηκε από την κ. Τζάκρη».

Ακολούθησε η ανάγνωση δήλωσης που είχε ετοιμάσει η κα Τζάκρη την οποία ζήτησε να καταχωριστεί στα πρακτικά της ΠΓ.

Η αναφορά της ως το «θύμα» σε περιστατικό που είχε με τον κ. Ραγκούση την περίοδο 2010-2011 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών και εκείνη υφυπουργός έβαλε φωτιά στην συνεδρίαση.

Βρισιές

Ο Γιάννης Ραγκούσης πήρε και πάλι το λόγο ξεκαθαρίζοντας ότι το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε η κα Τζάκρη για το μακρινό 2011-12 δεν ήταν παρά μια καθαρά πολιτική σύγκρουση με αντικείμενο τις δαπάνες και τις συμβάσεις δημοσίων έργων πληροφορικής αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα πεπραγμένα της -τότε- υφισταμένης του.

«Υποχρεώθηκα ως υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος μάλιστα και μάρτυρες στελέχη και συμβούλους τότε του υπουργείου εσωτερικών.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είδαν την κα Τζάκρη να φωνάζει μέσω ζουμ «είσαι γελοίος», με τον Γιάννη Ραγκούση να απαντάει σε ήρεμο τόνο σύμφωνα με πληροφορίες «σου επιστρέφω την ύβρη με κεφαλαία γράμματα».

Κόντρα και με την Αυγέρη

Στον απόηχο των καταγγελιών της Κατερίνας Νοτοπούλου ότι δέχτηκε μπόυλινγκ μέσω γραπτών μηνυμάτων από τον Στέφανο Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη επικαλέστηκε και εκείνη και άλλο περιστατικό μπούλινγκ του κ. Ραγκούση προς την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν άφησε ούτε αυτή τη μομφή στο πρόσωπό του αναπάντητη.

Σύμφωνα και με στελέχη που ήταν παρόντα σε μια από τις συνεδριάσεις παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη όλα άρχισαν όταν το λόγο είχε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και κάποια στιγμή η κα Αυγέρη τον διέκοψε αυθαίρετα και κάπως άκομψα, κατηγορώντας άλλα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας ότι προχωρούν σε διαρροές προς δημοσιογράφους.

Τότε, ο Γιάννης Ραγκούσης της επισήμανε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, αλλά εκείνη συνέχισε να μην επιτρέπει στον κ. Φλαμπουράρη να συνεχίσει την ομιλία του. Όταν μάλιστα της επισήμανε σε υψηλούς τόνους ότι δεν είναι καν μέλος του οργάνου και δεν μπορεί να διακόπτει μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για έλλειψη σεβασμού, εκείνη με ένταση δήλωσε «αποχωρώ επειδή με διώχνει ο κύριος Ραγκούσης».
Κατά άλλη εκδοχή η κα Αυγέρη ζητούσε από τον κ. Ραγκούση να ανακαλέσει την επίθεση εναντίον της πράγμα που εκείνος δεν έκανε και για αυτό αποχώρησε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜέχρι και … διαλογισμό υπόσχεται το υπουργείο Υγείας στους μαθητές για καλύτερη υγεία