Εξετάσεις δίπλα σε κομπρεσέρ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Α’ Αθηνών Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «σκεφτείτε την εικόνα ενός κέντρου υγείας που το υγειονομικό προσωπικό είναι αναγκασμένο για μήνες να εργάζεται σε έναν χώρο που είναι μια μισοτελειωμένη οικοδομή».

Συνεχίζει λέγοντας πως «αυτό αντικρίσαμε σήμερα στην επίσκεψη της Νέας Αριστεράς στο κέντρο υγείας Αίγινας. Έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο και διαρκώς παίρνουν παράσταση».

Κατά την καταγγελία του Νάσου Ηλιόπουλου, «σε ένα κέντρο υγείας που υπηρετούν μόλις 4 γιατροί, με κρίσιμες ειδικότητες να απουσιάζουν. Με μόλις 3 οδηγούς ασθενοφόρου κάτι που σημαίνει αδυναμία να βγουν οι κανονικές βάρδιες».

Προσθέτει πως «για τα παραπάνω η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι τέτοια που ούτε καν απάντησε το υπουργείο υγείας και ο κ. Γεωργιάδης».

«Η πολιτική της ΝΔ έχει μετατρέψει όλο το ΕΣΥ σε άγονη γραμμή»

Αναφέρει ότι η «απάντηση της κυβέρνησης ήταν να μεταφέρουν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο του νησιού ως έκθεμα στη ΔΕΘ. Το αποτέλεσμα ήταν όταν αυτό χρειάστηκε για τη μεταφορά ενός θύματος σοβαρού τροχαίου η μεταφορά να γίνει με καθυστέρηση και με ιδιωτικό μέσο και ο 23χρονος να χάσει τη μάχη».

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι «η πολιτική της ΝΔ έχει μετατρέψει όλο το ΕΣΥ σε άγονη γραμμή. Η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί μαζί με το υγειονομικό κίνημα και τον κόσμο της εργασίας για το δικαίωμα πρόσβασης σε ένα καθολικό σύστημα δημόσιας υγείας».

Η ανάρτηση του εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Αριστεράς:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Πάτρα: Η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα είχε χάσει και τα δυο της παιδιά