Οι οικονομικές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης απασχόλησαν τις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας στον Βόλο, παρουσία του Γεν. Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρου Καμπούρη.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος χαιρέτησε τις εργασίες της συνεδρίασης κι αναφερόμενος στις επιμελητηριακές εκλογές του Νοεμβρίου υπογράμμισε με νόημα ότι θα πρέπει να εκλέγονται όχι «μπροστινοί», αλλά κανονικοί Πρόεδροι, ώστε να εκπροσωπείται η υγιής επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη με θέμα «Η Μαγνησία στη δίνη της κλιματικής κρίσης-Daniel, 1 χρόνος μετά», κάνοντας αναδρομή στις δράσεις και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου και στις ενέργειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στη Μαγνησία, που βρέθηκε στην δίνη της κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Μπασδάνης έκανε ειδική αναφορά στο κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης που στήθηκε με τη συμβολή 30 Επιμελητηρίων της χώρας, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ώστε να βρεθούν δίπλα σε κάθε επαγγελματία που επλήγη, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο με την διανομή νερού σε καθημερινή βάση σε περιοχές με πρόβλημα υδροδότησης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε  και στην εμφάνιση εκατομμυρίων νεκρών ψαριών από την Κάρλα στον Παγασητικό, μιλώντας για πλήγμα στον τουρισμό και πρόσθεσε:”Ως επιχειρηματική κοινότητα οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους για μια νέα παραγωγική και ισχυρή επιχειρηματικότητα μέσα από τη συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της χώρας, αλλά και τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς. Πιστεύουμε στις δυνάμεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, στον παραγωγικό σφυγμό τους και τη δίψα τους για δημιουργία και πρόοδο. Ενώνουμε τις δυνάμεις για μια χρονιά που θα αποφέρουν καρπούς οι αγώνες μας”.

Sτη συνεδρίαση πήραν μέρος, ο κ. Παύλος Ραβάνης, Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών), ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Γ. Γραμματέας της ΚΕΕΕ (Επιμελητήριο Βοιωτίας), ο κ. Βασίλης Γιαγιάκος, Οικονομικός Επόπτης ΚΕΕΕ (Επιμελητήριο Τρικάλων), ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης, Υπεύθυνος Εξωστρέφειας ΚΕΕΕ (Επιμελητήριο Δράμας), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,  και των Επιμελητηριών Λάρισας, Καρδίτσας, Αχαϊας και Φθιώτιδας.

Στις εργασίες μετείχαν επίσης, ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθυντής της ΚΕΕΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ο κ. Μιχάλης Γιάγκας, Πρόεδρος της ΟΣΥΕ.

Μπορεί να είναι εικόνα τηλεόραση και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Πώς επιδρά στους αναπνευστικούς ιούς- Τι είναι ο μεταλοιμώδης βήχας
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται στον Βόλο η λειτουργία της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης με εκθέτες από όλη την Θεσσαλία