Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας του Βόλου με σκορ 4-1, για την 5η αγωνιστική της Super League.

Ο Σβαμπ (24′ με πέναλτι), ο Μουργκ (54′), ο Τάισον (60′) και ο Τσαλόφ (89′) έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Λουτσέσκου που έμεινε στην κορυφή. Αξιόλογη η εμφάνιση της ομάδας του Χοακίν Γκόμεζ, που έπαιξε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 34′ λόγω αποβολής του Φεράρι και μείωσε προσωρινά με τον Μεντιέτα (57′), αλλά δεν άντεξε στη συνέχεια.

Ο Βόλος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στο 3′ ο τερματοφύλακας Κοτάρσκι απόκρουσε προσπάθειες των Κόντε και Γκλάβτσιτς, αλλά και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλτμαν όταν ανετράπη από τον Καμαρά.

Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 23′ κι ήταν το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον βρήκε τον Μπάμπα, αυτός γύρισε προς τον Ντεσπόντοφ και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Φεράρι εντός περιοχής. Ο Σβαμπ έκανε το 0-1.

Ο Ασεχνούν για τον Βόλο έκανε ατομική ενέργεια στο 29′, αλλά το σουτ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 34′ ο Φεράρι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κόβοντας με φάουλ αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος το φάουλ του Μουργκ στο 50′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς, ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μουργκ, ξεγέλασε τον Κόβατς κι έγινε το 0-2. Αν έχεις τύχη διάβαινε……

Ο Μεντιέτα απείλησε στο 56′, ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ κι από την εκτέλεσή του ο Αργεντινός μέσος έκανε το 1-2 με δυνατή κεφαλιά.

Στο 60′ από λάθος πάσα του Γκλάβτσιτς, ο Τισουντάλι βρήκε ωραία τον Τά’ι’σον ο οποίος με δεξί πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-3.

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Βόλου, χρεώνεται με λάθος του το τελικό 1-4 που πέτυχε ο Τσάλοφ στο 89′.

Ετσι ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς κι ο Βόλος με μια δεκάδα λιγότερους παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις με 1 νίκη και 4 ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:

Βόλος ΝΠΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72′ Κόμπα), Ασεχνούν (40′ Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61′ Βιγιαφάνιες), Κόντε (61′ Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67′ Ότο), Σβαμπ (67′ Μπακαγιόκο), Καμαρά, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Τάισον (79′ Σορετίρε), Τισουντάλι (67′ Τσάλοφ).

Το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο παρακολούθησε και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: «Καταρρέει» η αγορά ακινήτων; Η στεγαστική κρίση που παραμονεύει