Τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ροπωτό του δήμου Πύλης Τρικάλων που είχε σαν αποτέλεσμα ένας 51χρονος να χάσει τη ζωή του.

Ο άνδρας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ του και έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων. Σύμφωνα με το trikalaola.gr, τo συμβάν έγινε αντιληπτό από συγγενικά πρόσωπα και κατοίκους του οικισμού όπου έτρεξαν να βοηθήσουν τον 51χρονο.

Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική, Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μετά από προσπάθειες ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θλιβερή η κατάταξη της Ελλάδας στα τροχαία δυστυχήματα

Στις 19 Ιουνίου 2024 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) δημοσιοποίησε την έκθεση του για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη το 2023. Για μια ακόμα χρονιά οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τροχαία δυστυχήματα και τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη απέχουν πολύ από τους στόχους που τέθηκαν τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.

20.418 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ το 2023, μια μείωση 1% σε σύγκριση με το 2022 (που κι αυτή πιθανότατα θα αναιρεθεί όταν κατατεθούν τα οριστικά στοιχεία από όλες τις χώρες), τη στιγμή που ήταν απαραίτητη η μείωση κατά 6,1% προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση 50% έως το 2030.

Για τρίτη συνεχή δεκαετία σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι στόχοι που τέθηκαν δεν συνοδεύονται από την παραμικρή υποχρεωτικότητα στη λήψη μέτρων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέσσερα…….”μαύρα κοστούμια” έριξαν στο καναβάτσο τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό
Επόμενο άρθροΗ ουσιαστική στήριξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής ´Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας