Η ερώτηση έχει ως εξής:

Στην 25η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της 26.08.2024 λήφθηκε απόφαση για την εκμίσθωση του εκθεσιακού πολυχώρου του Δήμου Βόλου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για την διοργάνωση πανθεσσαλικής πολυκλαδικής έκθεσης.
Με την με αρ. 402/2015 Α.Δ.Σ. είχε ληφθεί απόφαση για την μετατροπή του Εκθεσιακού – Αθλητικού Κέντρου σε Εκθεσιακό – Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο με την κατάργηση του αθλητικού χώρου. Για την μετατροπή αυτή πραγματοποιήθηκαν μελέτες (λ.χ. στατική Α.Ο.Ε. 708/2018), πραγματοποιηθήκαν εργασίες, ανατέθηκε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία, αγοράστηκε εξοπλισμός και δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, όπως προκύπτει και από τις σχετικές αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Ωστόσο σύμφωνα με το Ν. 4276/2014 αρ. 1 παρ. 3 τα συνεδριακά κέντρα θεωρούνται εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και αδειοδοτούνται από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής φέρεται να πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία για την διαπίστωση της νόμιμης ή όχι λειτουργίας του συνεδριακού κέντρου.
Το 2022 είχε ληφθεί απόφαση περί δωρεάν χρήσης του ακινήτου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης» με υπεύθυνο τον πρόσφατα παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο κ. Λούλη.
Τα τελευταία χρόνια κατά την διενέργεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη ο ίδιος χώρος μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέντρο διασκέδασης – μπουζουξίδικο, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι καλεσμένοι της δημοτικής αρχής.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
Ποιο είναι το συνολικό κόστος που δαπανήθηκε για την μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε συνεδριακό;
Εκδόθηκε ποτέ άδεια για την λειτουργία του χώρου αυτού ως συνεδριακού κέντρου και εάν όχι ποιος έλαβε την απόφαση και την ευθύνη για την διενέργεια συνεδρίων στον χώρο αυτό (όπως λ.χ. 1ο συνέδριο φυσικής αγωγής Μάιος 2018);
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε; Eπιβλήθηκαν στο Δήμο Βόλου διοικητικές κυρώσεις;
Με ποια απόφαση του Δ.Σ. ανακλήθηκε η με αρ. 402/2015 Α.Δ.Σ.; H απόφαση αυτή εξακολουθεί και ισχύει;
Ανακλήθηκε η απόφαση περί δωρεάν χρήσης του ακινήτου στην παραπάνω αναφερόμενη Α.Μ.Κ.Ε. του κ. Λούλη;
Για την λειτουργία του συγκεκριμένου δημοτικού χώρου σε κέντρο διασκέδασης, ποιος χορηγεί την απαιτούμενη άδεια; Έχει χορηγηθεί ποτέ άδεια για την συγκεκριμένη χρήση του χώρου αυτού; Ποιος αδειοδοτεί και ποιος ελέγχει την κατανάλωση ποτών ;
Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, ως κέντρου διασκέδασης και για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΤέσσερις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών έξω από το Πανθεσσαλικό πριν από τον αγώνα Βόλου-ΠΑΟΚ