Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από το Τσενγκντού της Κίνας η εθνική υδατοσφαίρισης νεανίδων. Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ18, το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη ηττήθηκε 11-9 από την Ισπανία, πληρώνοντας το κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (2/8) και κάποιες αμυντικές ολιγωρίες σε κρίσιμα σημεία.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας σε έξι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο, καθώς η “γαλανόλευκη” ήταν δεύτερη και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας τότε στον τελικό από τις ΗΠΑ. Για τη “ρόχα”, είναι το δεύτερο χρυσό σε Παγκόσμιο Κ18, μετά από εκείνο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καραμπέτσου και Πεναλβέρ σκόραραν από δύο φορές η κάθε μία, διαμορφώνοντας το 2-2 της πρώτης περιόδου, ενώ το ντέρμπι συνεχίστηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις Ισπανίδες να παίρνουν προβάδισμα και την εθνική να ισοφαρίζει. Στο 4-4 η Μαρία Ντε λος Ρέγες απέκρουσε πέναλτι της Πιοβάν και ηξ Περαγόν “έγραψε” το 5-4, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Αλμέδα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στη “ρόχα”, όμως οι Κλαψιανού και Δρακωτού απάντησαν άμεσα με γκολ από θέση φουνταριστού, ενώ ενδιάμεσα η Κρασσά είχε βγάλει μία τρομερή άμυνα σε παίκτρια λιγότερο. Η ελληνική ομάδα είχε ευκαιρία μετά από κερδισμένη αποβολή και τάιμ-άουτ να πάρει προβάδισμα, όμως η Πιοβάν δεν μπόρεσε να σκοράρει και η Ισπανία με τρία αναπάντητα γκολ μέσα σε ενάμισι λεπτό ξέφυγε 9-6 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Η εθνική προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, η Φουράκη μείωσε με εξαιρετική λόμπα από την περιφέρεια, αλλά η Δρακωτού έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στο γκολ και η Πεναλβέρ με πέναλτι ανέβασε πάλι τη διαφορά στα τρία γκολ. Η Κοβάτσεβιτς μείωσε εκ νέου, αλλά οι διεθνείς δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση και το τέταρτο γκολ της Πεναλβέρ, 1΄48΄΄ πριν τη λήξη, “σφράγισε” την κατάκτηση του τίτλου για την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 2-3, 2-4, 3-2

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά. Στην αποστολή μετείχαν επίσης οι Κανελλοπούλου και Παπαδοπούλου.

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία νίκησε στον “μικρό” τελικό τις ΗΠΑ 14-13, χάρη σε γκολ της Χάιντου, 1΄13΄΄ πριν τη λήξη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλήθος πολιτών στη συγκέντρωση της Σούρπης Αλμυρού το Σάββατο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή