Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

”Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την από καιρό σχεδιασμένη τρομοκρατική Ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο και τη Συρία την τελευταία βδομάδα με την ταυτόχρονη ανατίναξη χιλιάδων συσκευών επικοινωνίας προκαλώντας μέσα σε δύο μέρες 37 θανάτους και τραυματισμό σε άλλους 3.150 ανάμεσά τους γυναίκες και αθώα παιδιά, όπως και θανάτους 19 Σύρων που σκοτώθηκαν από παρόμοιες ανατινάξεις συσκευών επικοινωνίας. Καταδικάζουμε τους δολοφονικούς Ισραηλινούς βομβαρδισμούς που συνεχίζονται με επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο οπού πριν 2 μέρες βομβάρδισαν την Βηρυτό σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 66. Στους σκοτωμένους συμπεριλαμβάνονται και 5 παιδιά.

Η καρδιά μας και η σκέψη μας βρίσκεται στην πολύπαθη λωρίδα της Γάζας όπου συνεχίζονται εδώ και 350 μέρες οι απάνθρωπες Ισραηλινές επιθέσεις που έχουν δολοφονήσει πάνω από 41.000 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 11.000 μαθητές και φοιτητές. Συγχρόνως κλιμακώνουν αμείλικτα τις δολοφονικές επιθέσεις τους στη Δυτική όχθη με σκοτωμούς και τραυματισμούς αμάχων. 95.551 είναι οι τραυματίες στις 350 μέρες του Ισραηλινού μακελειού και όπως αναφέρει ο Παγκόσμιους Οργανισμός Υγείας πάνω από 22.000 άνθρωποι (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά) έχουν υποστεί τραύματα που θα τους σημαδέψουν εφ’ όρου ζωής.

Ενδεικτικό της Ισραηλινής θηριωδίας είναι ο συνεχής βομβαρδισμός σχολείων του ΟΗΕ στη Γάζα, εκεί που οι κυνηγημένοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο, όπως πρόσφατα το μακελειό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ όπου σκότωσαν 18, ανάμεσά τους μητέρες και παιδιά και υπαλλήλους του ΟΗΕ ενώ δεκάδες είναι οι τραυματισμένοι.

Φτάνει πια! Εντείνουμε τον αγώνα μας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει το ολοκαύτωμα στην γειτονιά μας. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο τρομοκρατικό Ισραηλινό μακελειό που κλιμακώνεται με την στήριξη ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια.

Η Ισραηλινή τρομοκρατία δε θα περάσει. Των λαών η πάλη θα τη σπάσει”.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΔώρα Χρυσικού: «Δεν έτρωγα και οι γιατροί είπαν στον πατέρα μου “θα έχετε χορεύτρια ή παιδί”»