Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (στη φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμήτσου, Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Eurokinissi, επάνω, παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις μ’ έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ ν’ αμύνεται, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, τον σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, και ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα διάδοχο για τη στήριξη του Κουβέιτ στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση κράτους μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2025-2026.

Ανταλλάχθηκαν ακόμη απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟδική ασφάλεια: «Μεγάλος Αδελφός» στη μάχη κατά της παραβατικής συμπεριφοράς στους δρόμους