Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Βόλο, κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν δημοσιογράφοι – μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) που συμμετείχαν τα 30 χρόνια λειτουργίας της ΠΟΕΣΥ, στα Διοικητικά Συμβούλια της, ενώ για όσους έχουν αποβιώσει τιμητικές πλακέτες αποδόθηκαν στους οικείους τους.
Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν από την ΠΟΕΣΥ τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της κ.κ. Θανάσης Σαμαράς, Ελένη Σταμούλη, Γιώργος Τσιγκλιφύσης, και αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των αείμνηστων δημοσιογράφων μελών του Δ.Σ., Άγγελου Ασβεστά και Θανάση Ευθυμιάδη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης της ΠΟΕΣΥ που αποτελεί την ενιαία συνδικαλιστική εκπροσώπηση των δημοσιογράφων. Όπως δήλωσε, η ΠΟΕΣΥ είναι τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της, είναι οι άνθρωποι. Η πορεία των 30 ετών θα καταγραφεί σε λεύκωμα, ενώ σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ θα εκδοθούν και γραμματόσημα. Αναφέρθηκε στο νέο επικοινωνιακό τοπίο και στην κρίση που βιώνει ο κλάδος χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Τόνισε, παράλληλα, ότι η τεχνολογική εξέλιξη δημιούργησε ταυτόχρονα ένα νέο περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δ. Χορταργιάς αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης της ΠΟΕΣΥ που συνυπέγραψε ο Θανάσης Σαμαράς εκπροσωπώντας την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας. Επικεντρώθηκε στο μεταξύ και ο ίδιος στην απουσία συλλογικών συμβάσεων στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Ο Θανάσης Σαμαράς σημείωσε πως: “Οφείλουμε να διαβάζουμε την πραγματικότητα. Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας οδεύει στον μεσαίωνα και αυτό είναι ευθύνη της πολιτικοοικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια”. Μίλησε και ο ίδιος για όλα τα ιστορικά γεγονότα που κατέληξαν στην ίδρυση της ΠΟΕΣΥ.

Ο Γιώργος Τσιγκλιφύσης μίλησε για την λαίλαπα που βίωσε ο κλάδος από τα μνημόνια και τόνισε πως το “σκαρί” της ΠΟΕΣΥ είναι γερό και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα. “Έχουμε μαύρη εργασία, ανασφάλιστη εργασία και τεράστια ζητήματα στην ελευθεροτυπία”, σημείωσε.

Επίσης βραβεύτηκε ο Άγγελος Ασβεστάς και το Βραβείο παρέλαβε ο γιος του Λοϊζος Ασβεστάς, όπως και ο Θανάσης Ευθυμιάδης το βραβείο του οποίου παρέλαβε η εγγονή του συγκινημένη.

     

               

Προηγούμενο άρθροΜεγάλης προσφοράς στην κοινωνία του Βόλου η λειτουργία μουσειακών χώρων για την ιστορία των Επιμελητηρίων και Επαγγελματικών και Τεχνικών Σχολών Βόλου