Εξακολουθεί να…..φυλλορροεί η παράταξη του δημάρχου Αλοννήσου Παναγιώτη Αναγνώστου, καθώς την Τρίτη άλλος ένας σύμβουλός του, ο Γιώργος Στρουφλιώτης, ανεξαρτητοποιήθηκε με την παρακάτω επιστολή, με την οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή για έλλειψη συνεργασίας κι αποφάσεις χωρίς διάλογο:

”Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου.
Η απόφασή μου αυτή είναι αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης και εσωτερικού προβληματισμού και πηγάζει από τη βαθιά απογοήτευσή μου σχετικά με την έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης εντός της παράταξης, καθώς και την απουσία ενός ξεκάθαρου κοινού οράματος και στόχου για το μέλλον του τόπου μας και των συμπολιτών μας.
Οι σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον του Δήμου μας λαμβάνονται συχνά με εσωστρέφεια και αυταρχισμό, χωρίς να δίνεται χώρος για γόνιμο διάλογο, αντίλογο ή σύνθεση απόψεων.
Η απουσία συλλογικότητας, ο συγκεντρωτισμός της ηγεσίας που θυμίζει εποχές ‘υπό του πρώτου ανδρός αρχή’ και ο αυξημένος έλεγχος των διαδικασιών υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες της διαφάνειας και της συνεργασίας. Η έλλειψη ανοιχτής συζήτησης και η μη αποδοχή διαφορετικών απόψεων δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου οι προσωπικές φιλοδοξίες υπερβαίνουν το κοινό συμφέρον.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ με την αφοσίωση και την ευθύνη που απαιτείται, εντός μιας παράταξης που έχει απομακρυνθεί από τις αρχές της συλλογικότητας, του διαλόγου και της δημοκρατίας. Για αυτόν τον λόγο, επιλέγω να ανεξαρτητοποιηθώ και να συνεχίσω το έργο μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Αλοννήσου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και να εκφράσω την επιθυμία μου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για το καλό του Δήμου μας, έστω και από διαφορετικές θέσεις.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Χρήστος Στρουφλιώτης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλοννήσου”.

ΦΩΤΟ: skiathoslife.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Aντιεξουσιαστές εισέβαλαν στην πρώην κατάληψη «Libertatia»