Ο Dr. Terry Simpson, εκτός από χειρουργός στην Καλιφόρνια, είναι και TikToker, με το προφίλ του να μετρά ένα εκατομμύριο ακολούθους.

Στα βίντεο που αναρτά, μοιράζεται με τους ακολούθους του, συμβουλές για έναν υγιή τρόπο ζωής. Πρόσφατα, ανέβασε ένα νέο κλιπ για το πώς να βελτιώσουν οι Gen Xers την ποιότητα του ύπνου τους. Ο Simpson αναφέρθηκε σε τρεις βασικές αλλαγές που υπόσχονται καλύτερη ξεκούραση για τους γεννημένους από το 1965 μέχρι το 1980.

«Να επενδύσετε σε ένα στρώμα υψηλής ποιότητας»

Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να στοχεύουν σε επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, μιας και η κακή ποιότητα ύπνου έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ο ξεκούραστος ύπνος δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Gen Xers, είστε γέροι. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν γερνάτε; Γίνεται πιο δύσκολο να κοιμηθείς» αστειεύτηκε ο Simpson και τόνισε, πόσο σημαντικό είναι ένα καλό στρώμα. Η δυσφορία ή η υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να διαταράξει τον ύπνο, πρόσθεσε και προέτρεψε τους Gen Xers να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης των κρεβατιών τους, λέγοντας:

«Αν ξυπνάτε τη νύχτα και σκέφτεστε ότι ζεσταίνεστε πολύ και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα, ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε ένα πραγματικό στρώμα αντί για εκείνα τα στρώματα που παίρνουν τα παιδιά».

@drterrysimpson Does your sleep suck? Here are 3 reasons why it probably isnt working out great for you… yeah Im looking at you Gen X #sleep #sleepover #sleepy #sleeping #sleepyday #sleepyhead #sleeper #help #sleeptips #sleepingtips #gens #genz #genxtiktokers #genxtiktok #genxcrew #genxkid #genxmom #genxwomen #genxwolffam #genxdad #genxtiktok #genxdad #genxtalks #res #restfulsleep #restore #wellness #wellnesstips #wellnesstok #wellnessjourney #health #healthy #healthyliving #healthcare #healthylifestyle #healthheroes #doctor #dr #doctorsoftiktok #md #selflove #selfcare #self #selfimprovement #selfcareroutine #selfcaretiktok #selflovejourney #selflove❤️ #hungry #cold #mattress #bed #bedroom #bedroomcheck #learn #learnontiktok #learnfromme ♬ original sound – Dr. Terry Simpson, MD, FACS

«Να πηγαίνετε για ύπνο χορτάτοι»

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να εμποδίσει τον ποιοτικό ύπνο είναι η πείνα, σημείωσε ο Simpson στο TikTok. Το ξύπνημα στη μέση της νύχτας με λαχτάρα για φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές συνήθειες.

«Όλο αυτό το πρόγραμμα διατροφής που είχατε θα πάει περίπατο γιατί τη νύχτα τι είναι διαθέσιμο; Παγωτό» προειδοποίησε. «Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να τρώτε ένα πλήρες, χορταστικό δείπνο πριν από τον ύπνο, εστιάζοντας στην πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη, η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί, σας βοηθά να μείνετε χορτάτοι περισσότερο» πρόσθεσε.

Ο συγχρονισμός των γευμάτων είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Οι ειδικοί προτείνουν το τελευταίο γεύμα να πραγματοποιείται δύο έως τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο, επιτρέποντας έτσι επαρκή πέψη. Ορισμένοι μάλιστα συνιστούν να υπάρχει ένα κενό 12 ωρών μεταξύ του δείπνου και του πρωινού το επόμενο πρωί για να υποστηριχτεί ένας υγιής μεταβολισμός.

«Δεν πρόκειται να κοιμηθείτε αν είστε σεξουαλικά απογοητευμένοι»

Τέλος, ο Simpson υποστηρίζει ότι η ημέρα πρέπει να κλείνει με έναν οργασμό, τονίζοντας πως η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο.

«Δεν πρόκειται να κοιμηθείτε αν είστε σεξουαλικά απογοητευμένοι» σχολίασε ο χειρουργός, σημειώνοντας ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χαλαρώσει, μειώνοντας την ορμόνη του στρες κορτιζόλη και απελευθερώνοντας ωκυτοκίνη και προλακτίνη, οι οποίες προάγουν τη χαλάρωση και την ικανοποίηση.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Τζόρβας: «Η απόφασή μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο ήταν η πιο σοφή επιλογή»