Καταγγελία κατά του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ότι εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του ατζέντη σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης των συναδέλφων μέσω ιδιωτικής εταιρείας έκανε η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας, συμπληρώνοντας ότι, το προεδρείο οργανώνει νέα συγκέντρωση, με συμμετοχή εκπροσώπου της ασφαλιστικής εταιρείας, για να πλασαριστεί καλύτερα το εμπόρευμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Στην πραγματικότητα είναι το Προεδρείο που είχε από την αρχή την πρωτοβουλία να προωθήσει το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης και μεθόδευσε την συγκέντρωση των υπογραφών 130 περίπου «ενδιαφερόμενων» συναδέλφων. Εκμεταλλεύονται την γνήσια αγωνία των συναδέλφων για την Υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, μπροστά στην συστηματική διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης από τις διαδοχικές κυβερνήσεις, για να σπρώξουν ζεστό χρήμα στις ασφαλιστικές εταιρείες. Βάζουν πλάτη στο να μπει παραπέρα μπουρλότο στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και ενώ, όλο το διάστημα που βρίσκονται στο Προεδρείο του Συλλόγου δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να συμμετάσχει ο Σύλλογος στους αγώνες του κινήματος για υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Δημόσιας Υγείας, επιχειρούν να εμφανιστούν υποκριτικά ως υπερασπιστές της Υγείας των συναδέλφων.

Οι συνάδελφοι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα – ο κάθε συνάδελφος θα χρεώνεται 200-250 € ετησίως, με άλλα τόσα για το κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Για μια 4μελή οικογένεια, δηλαδή, πάνω από ένα μισθό ετησίως. Οι «συνδικαλιστές» – πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης κρύβουν σκόπιμα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είτε δεν καλύπτουν προϋπάρχουσες καταστάσεις υγείας, είτε τις καλύπτουν ένα χρόνο μετά την είσοδο στο πρόγραμμα!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας έχει ταχθεί ενάντια στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση από τον Σύλλογο προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης από την πρώτη εμφάνιση τους εδώ και 2 χρόνια και είχε πετύχει να παγώσουν αυτές προσωρινά. Η Δωρεάν Ασφάλιση και η Υγεία αποτελούν δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού. Η μετατροπή τους σε εμπόρευμα τους μόνους που ωφελεί είναι τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου που θησαυρίζουν σε βάρος μας. Η διαχρονική απαξίωση των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κρατικών δομών Υγείας, όπως του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας, στρώνει σκόπιμα το έδαφος για να εμφανίζονται οι ιδιώτες ως «σωτήρες».

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας έχει ζητήσει από τις 27 Ιουλίου την άμεση σύγκληση του Δ.Σ του Συλλόγου για να συζητηθούν μια σειρά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους: τα συχνά εργατικά ατυχήματα, η αντιδραστική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, η εντατικοποίηση της εργασίας, η πραγματοποίηση άμεσα ολοκληρωμένου ελέγχου στο Ταμείο του Συλλόγου και η λογοδοσία στο Δ.Σ. και μπροστά στους εργαζόμενους, η ενημέρωση για τον χορό που οργάνωσε ο Σύλλογος τον περασμένο Φλεβάρη, ενημέρωση που η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας ζητά επίμονα εδώ και καιρό.

Το Προεδρείο σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα, αρνείται να συγκαλέσει το Δ.Σ., πραγματοποιεί μονοπαραταξιακή περιοδεία στη Σκιάθο για το ζήτημα της εξαντλητικής εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αγνοώντας τους 5 εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, παρόλο που το θέμα το είχε αναδείξει με καταγγελία της η παράταξη μας, και νοιάζεται μόνο να προωθήσει με ευλάβεια τους σχεδιασμούς του σε όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών. Είναι πολλά τα λεφτά”.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΗ μεγάλη αλλαγή που θέλει να φέρει η Ισπανία στο δανεισμό των αναπτυσσόμενων χωρών