Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκαν το απόγευμα δύο ηλικιωμένοι, μία 82χρονη από τη Σκιάθο και ένας 85χρονος από τη Σκόπελο, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα δύο περιστατικά υγειονομικής μεταφοράς πραγματοποιήθηκαν υπό την οργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση ιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Η 82χρονη μεταφέρθηκε από τη Σκιάθο στον Βόλο με το ιδιωτικό σκάφος «Ματθίλδη» στις 16:00, αντιμετωπίζοντας σοβαρή πνευμονία που απαιτούσε άμεση νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε σοβαρή, και η ταχεία διακομιδή της αποτέλεσε κρίσιμο παράγοντα για την περίθαλψή της.

Λίγο αργότερα, στις 16:50, ο 85χρονος μεταφέρθηκε από τη Σκόπελο στον Βόλο με πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού, καθώς είχε υποστεί κάκωση θώρακα ύστερα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρείχε τις πρώτες βοήθειες κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα της κατάστασής του μέχρι την άφιξή του στο λιμάνι του Βόλου.

Στο λιμάνι του Βόλου, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ περίμεναν τους ηλικιωμένους, τους οποίους μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί τους υπέβαλαν σε άμεσες ιατρικές εξετάσεις, καθώς και οι δύο ασθενείς χρήζουν επείγουσας νοσηλείας.

Η άμεση ανταπόκριση των λιμενικών και του ΕΚΑΒ τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ φορέων για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, ειδικά σε απομακρυσμένα νησιά όπως η Σκιάθος και η Σκόπελος, όπου οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι περιορισμένες.

Προηγούμενο άρθροΤΟΜΥ Ιωλκού: Δράση ενημέρωσης για τη λοίμωξη από τον ιό Δυτικού Νείλου