Το Επίδομα Παιδιού (Α21) θεωρείται ένα από τα βασικά μέτρα στην πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και την ενδυνάμωσή της. Είναι ένα μη ανταποδοτικό επίδομα. Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα. Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Βέβαια, το ερώτημα είναι, μ’ αυτά τα δεδομένα θα αναστρέψουμε το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; Από τα μέχρι τώρα στοιχεία η απάντηση είναι ΟΧΙ, σαν του Μεταξά ένα πράμα…..

Ομως, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, το πράγμα μπερδεύεται περισσότερο, με τις διάφορες οδυνηρές…..εκπλήξεις για τους δικαιούχους. Προσέξτε μερικές διαμαρτυρίες μέσω facebook:

”Mια ερώτηση εκ μέρους φίλης…Tην κατέβασαν κατηγορία λόγω εκκαθαριστικού στο A21 και της είπαν ότι στα εισοδήματα για το A21 περνάει και το ίδιο το βοήθημα του Α21….εγώ πρώτη φορά το ακούω…”.

”Παιδιά αυτό το Α21 το μετράνε σαν τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης?!! Δεν εξηγείται αλλιώς..!!!”

”Να δω ποιος θα πάρει επίδομα παιδιού, που οι περισσότεροι μετά τις φορολογικές από ο,τι βλέπω στην ομάδα είμαστε με αχρεωστήτως καταβληθέντα… Ελλάδα, η μόνη χώρα που της χρωστάνε χρήματα τα παιδιά της, αντί να δώσει επίδομα παιδιού”.

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο

Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ”αχρεωστήτως καταβληθέντα”, σημαίνει, να επιστρέψετε το ποσό, γιατί πήρατε παραπάνω λεφτά!!!

”Μέχρι τον Ιουλίο ήμουν στην κατηγορία 3 του Α21 γιατί κάναμε δήλωση 20.000 τον Ιούλιο. Κάναμε 16.000 δήλωση κι έπρεπε ν’ ανέβουμε μια κατηγορία και να πάμε στα 42 ευρώ το μήνα. Εγινε εκκαθάριση και μας έχει πάλι στην 3η και στα 28 ευρώ, τι γίνεται?”
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "10:55 -o 42% Αιτήσεις Επι... dika.gr Εκκαθάριση Πληρωμής 30- 30-09 09 2024 Επίδομα παιδιού για το διάστημα από 1/2024 έως B/2024, υπολογισμένς στις 12-09-2024 2.016,00€ Ποσό που έχει ήδη καταβληθεί από προηγουμενες πλη ρωμές επιδόματος παιδιού εντός του 2024 2.520,00 Αχρεωστήτα τως κατα βλη θέντα 504,00 Δημιουργία Νέας Αίτησης 2024 Δήλω Προσ Δεδομ Προσ Χαρα Επικο ανά Περια EAHNIKH ΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ Υπη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ onEK σελίδ Επικο Οι ομαδο και απαντ προστ στην των των Ερωτι Πολιτική Πολιτική Cookies"
Εν κατακλείδι: Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι άλλαξαν οι κλίμακες και πολλοί δικαιούχοι βρέθηκαν να χρωστάνε στον ΟΠΕΚΑ., δηλαδή πήρανε χρήματα πέρυσι και φέτος, επειδή άλλαξαν τις κλίμακες, πρέπει να τα επιστρέψουν…

Στο μεταξύ, ας δούμε τι ισχύει σε απόλυτους αριθμούς σχετικά με τα επιδόματα παιδιών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα…….ουραγός.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑπλές συμβουλές από έναν χειρουργό… influencer στους Gen Xers για καλύτερο ύπνο