Για να έρθουν κοντά μας πρέπει να δουν τρία πράγματα: σοβαρότητα, αξιοπιστία και μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης, επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κατρίνη, «πρέπει άμεσα να δουν και μια αποτελεσματική και σοβαρή αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν όσοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν και δεν το έκαναν αποτελεσματικά. Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν όσοι δεν λένε τίποτα, όσοι φοβούνται να πουν κάτι που θα δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, τα μεγάλα συμφέροντα. Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν όσοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη»

«Γιατί δεν χρωστάω σε κανένα. Γιατί δεν με κρατάει κανένας»

Σε ό,τι με αφορά τον ίδιο, υπογράμμισε πως «είτε σαν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είτε σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μίλησα για τα καρτέλ που ελέγχουν την οικονομία, την αγορά και την ενέργεια, χωρίς φόβο και ξεκάθαρα. Γιατί δεν χρωστάω σε κανένα. Γιατί δεν με κρατάει κανένας».

Υπογράμμισε πως «η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι για πολλούς σημαία ευκαιρίας. Για μένα είναι ο αυτόνομος και ισχυρός πόλος περιφερειακής ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας ότι «κάποιοι θυμούνται τη Μακεδονία μόνο όταν πρόκειται να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών της Μακεδονίας. Καταπίνουν, όμως, τις προκλήσεις και τις αλυτρωτικές αναφορές από το κράτος των Σκοπίων που παραμένουν και ενισχύονται. Δικαιώνοντας, έτσι, τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα κενά που είχαμε εντοπίσει», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Μιχάλη Κατρίνη στη Θεσσαλονίκη

«Το μυαλό τους είναι στο real estate»

Αναφέρθηκε επίσης στη ΔΕΘ και την ανάπλαση λέγοντας πως «ο στόχος τους δεν είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο αλλά να δώσουν το σημερινό χώρο της ΔΕΘ σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Όπως είπε, «η προοπτική για τη δημιουργία ενός νέου χώρου για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σύγχρονου, μεγάλου και λειτουργικού με ταυτόχρονη ανάπλαση του χώρου της σημερινής ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης προκειμένου να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο, έχει παγώσει. Γιατί; Γιατί ο στόχος τους δεν είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο αλλά να δώσουν το σημερινό χώρο της ΔΕΘ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το μυαλό τους είναι στο real estate. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη. Ένα παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης για τους λίγους, για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧειρουργήθηκε ο φίλαθλος της Νίκης Βόλου – Πήγε καλά η επέμβαση