Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Στέγης Μητέρας Παιδιού, «πρόκειται για μια νέα δομή, η οποία θα ενισχυθεί από δημοτικούς πόρους και παράλληλα θα συνδράμει στο έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, για τη σίτιση 130 συμπολιτών».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας δομής, θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων με πρωτοβουλία των εθελοντών που θα συμμετέχουν και θα συνδράμουν την προσπάθεια, ενώ βαρύτητα θα δοθεί εκτός από τη σίτιση και στην ενίσχυση δημοτών, που χρειάζονται βοήθεια».
Σε πρώτη φάση στη Διαχειριστική Επιτροπή της νέας δομής πρόεδρος θα είναι ο αντιδήμαρχος Ιωαν. Βούλγαρης και θα συμμετέχουν ως μέλη οι κ.κ. Γουρναροπούλου, Καζαντζή, Οικονόμου, Μπουκουβάλα, ενώ αναμένεται να πλαισιωθεί και από άλλους εθελοντές.

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας
Όπως προαναφέρθηκε, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συγκρότησε τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, ως εξής: Σταυραντώνη – Τσιάντου Μαρία, αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού & Ισότητας, πρόεδρος, Ράπου Ζωή, δημοτική σύμβουλος των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με αναπληρώτρια την κ. Σιούτη – Παπακυρίλλου Άννα, Σχουλή Αλεξία, υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με αναπληρώτρια την κ. Καλοπήτα Βάγια, Γουρναροπούλου Ουρανία, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου, Μπέκο Χαράλαμπο, εκπρόσωπος της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού με αναπληρωτή τον κ. Χατζηκυριάκο Αθανάσιο, Κουρκούμπα Καλλιόπη, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού με αναπληρώτρια την κ. Τέφογλου Αικατερίνη, Τσιάντου Σοφία και Αρίδη Κων/νο ως εμπειρογνώμονες δημότες, με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων.
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας είναι συμβουλευτικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο όργανο με τις εξής αρμοδιότητες:
-Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, να συμμετέχει και να υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, να εισηγείται και να συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο,
-Να διατυπώνει προτάσεις και να εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής,
-Να συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο,
-Να συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Αλέξης Κούγιας για Κασσελάκη, Λαζόπουλο, Γκλέτσο και το σκετς του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο