Στις φυλακές Λάρισας οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για την χασισοφυτεία των 2.000 δενδρυλλίων που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της……..Πάτρας την προηγούμενη εβδομάδα σε περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού.

Στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι, δεν γνώριζαν για την χασισοφυτεία, αλλά δεν έπεισαν. Ο 35χρονος κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό καταδικάστηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι τρεις συνεργοί του ως μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Χαρμάνης, δήλωσε ότι μέσα σε 10 μέρες θα κάνει προσφυγή κατά της ποινής, επιμένοντας ότι οι καταδικασθέντες είναι αθώοι.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

”Προφανώς ο εισαγγελέας κι ο ανακριτής δεν πείστηκαν πως μοναδικό κίνητρο των ατόμων ήταν το μεροκάματο και η συντήρηση των οικογενειών τους. Και οι τρεις δεν είχαν καμία σχέση με ναρκωτικά, και ήταν πολύ λίγες μέρες, που είχαν προσκληθεί εκεί και δέλεαρ ήταν το υψηλό μεροκάματο που τους παρείχαν, η στέγη και η τροφή. Τους είπαν αρχικά ότι πρόκειται να μαζέψουν ελιές για 50 ευρώ και όταν αντέδρασαν, τους είπαν ότι θα διπλασιάσουν το μεροκάματο, τους έδωσαν σκηνή και διατροφή. Εκείνοι δελεάστηκαν κι έμειναν καθώς το είχαν ανάγκη. Η δουλειά τους ήταν το ξεχορτάριασμα και ο καθαρισμός της αποθήκης τις τελευταίες ημέρες. Ούτε φύτεψαν ούτε προχώρησαν σε συγκομιδή”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στον Βόλο-Σύγκρουση μηχανής με πατίνι