Την Τρίτη 24η Σεπτεμβρίου 2024, με πρωτοβουλία των στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι εκπαιδευτικού τύπου με θέμα: “Νέες τεχνολογίες κατά την αναζήτηση εργασίας: η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ”.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Job Center (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιά) με κύριο εισηγητή τον Εργασιακό Σύμβουλο και Ψυχολόγο κο Αχιλλέα Βαϊόπουλο από το Δίκτυο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.

Ο σκοπός του εργαστηρίου αφορούσε την εκπαίδευση συγκεκριμένης κατηγορίας ωφελούμενων του Job Center σε σχέση με νέες τεχνολογίες προσανατολισμένη στο χειρισμό της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ. Η διάρκειά του ήταν δύο ωρών (10:00πμ με 12:00μμ) και συμμετείχαν ωφελούμενοι και ωφελούμενες της Δομής με εξατομικευμένες ανάγκες, τα στελέχη του Job Center και οι ασκούμενες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου από το Τμήμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκπαίδευση είχε διαδραστικό χαρακτήρα και με συνδυασμό της χρήσης οπτικοακουστικών μέσων, καλύφθηκαν τα εξής θεματικά πεδία:

– Μητρώο ΑΣΕΠ, 

-Αίτηση ΑΣΕΠ,

-Χορήγηση παραβόλου.

Απώτερος στόχος είναι οι ωφελούμενοι/ωφελούμενες καθώς ολοκληρώνουν τον κύκλο συνεδριών τους στο Job Center να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται αυτόνομα και με αποτελεσματικότητα σε όλα τα στάδια προκηρύξεων/αιτήσεων στο πεδίο αναζήτησης εργασίας.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, ανατρέξτε: https://thessaly.inegsee.gr/


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε: https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Προηγούμενο άρθροΟι εγγραφές στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου