Την Τετάρτη 25η Σεπτεμβρίου του 2024, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου, επισκέφθηκαν τα Ιατρεία Νέας Ιωνίας του Κέντρου Υγείας Βόλου (5η Υ.ΠΕ.).

Ο σκοπός της συνάντησης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γνωστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και της διερεύνησης συνεργασίας στοχεύοντας στη διασύνδεση των ληπτών/ληπτριών με προσπελάσιμες και ποιοτικές υπηρεσίες που βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα άριστης επικοινωνίας και από το Job Center συμμετείχαν: ο Γεώργιος-Σταύρος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος), η Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), ενώ από τα Ιατρεία Νέας Ιωνίας παρευρέθηκαν οι Μαίες: Πολυτίμη Κάκκα, Μαρία-Συραϊνα Καραγιάννη και Ελευθερία Εμμανούήλ.

Αρχικά, οι εκπρόσωποι των δύο Φορέων παρουσίασαν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τον ρόλο τους στη Δομή, την ομάδα στόχου που εξυπηρετούν στη βάση της αμφίδρομης σύζευξης των εξυπηρετούμενών τους είτε με δωρεάν υγειονομικού τύπου παροχές είτε με την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Συνακόλουθα, οριστικοποιήθηκε ο τρόπος αμφίδρομης παραπομπής των εξυπηρετούμενων και δόθηκε ενημερωτικό υλικό.

Τα Ιατρεία Νέας Ιωνίας του Κέντρου Υγείας Βόλου (Πρώην Σταθμός Μάνας και Παιδιού) της 5ης Υ.ΠΕ., παρέχουν ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες:

α) ενημερωτικού τύπου σε σχολεία για θέματα που άπτονται της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, ομιλίες σε για τη διατροφή, τον θηλασμό κ.α.

β) ψυχοσωματικής προετοιμασίας, είτε ομαδικά είτε ατομικά, για τον ανώδυνο τοκετό, τον μητρικό θηλασμό και την ενδυνάμωση στο ρόλο της γονεϊκότητας.

γ) πραγματοποιείται λήψη test-pap,

δ) κάτάλληλη διασύνδεση με προληπτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (μαστογραφία, πρόληψη για τον καρκίνο της μήτρας κ.α.)

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ιατρεία Νέας Ιωνίας και ραντεβού ανατρέξτε: Λ. Ειρήνης 129-133, Ν. Ιωνία, τηλέφωνο: 2421081553

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στον Κηφισό: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με φορτηγό