Στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής ημέρας αθλητισμού με κοινό σύνθημα « Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» εκπαιδευτικοί και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου τίμησαν τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.
Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έλαβαν μέρος σε μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες εντός κι εκτός του σχολείου.
Η περιπατητική ομάδα αποτελούμενη από τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενη από 4 εκπαιδευτικούς, αναχώρησε από το χώρο του σχολείου και ακολουθώντας την παρόχθια διαδρομή του ποταμού Κραυσίδωνα, έφτασαν μέχρι το Γεφύρι Κουρδίστα και το Μέγα Ρέμα. Οι περιπατητές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής απόλαυσαν την ομορφιά του φθινοπωρινού τοπίου και ανακάλυψαν γωνιές του τόπου τους συνδυάζοντας άσκηση, γνώση και ψυχαγωγία.
Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες παρέμειναν στο χώρο του σχολείου κι αρχικά συμμετείχαν στη «Σκυταλοδρομία Τρέχω για το ΣΥΝ, ΣΥΝεργασία». Στη συνέχεια έγινε η έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν αγώνες Βόλεϊ 3Χ3, Μπάσκετ 3Χ3 και Ποδοσφαίρου 4Χ4.
Η αυλή του σχολείου πλημμύρισε από τις φωνές των παιδιών, τα οποία έπαιξαν με την καρδιά τους, συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σεβόμενα την ευγενή άμιλλα κι εκτόνωσαν την ενέργειά τους.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, πλήθος και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, πλήθος και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που παίζουν βόλεϊ, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν μπάσκετ
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, δέντρο και κείμενο
Πηγή: Καθηγήτρια του σχολείου
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΜάρκος Βαξεβανόπουλος: Κρίμα για τον Βόλο που έπαψε να λειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας λόγω μη εξεύρεσης χώρου!!!