Το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα επισκέφτηκε την Τετάρτη το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, ο οποίος βρέθηκε νερός εντός του αστυνομικού τμήματος.

«Δεν θεωρώ ότι έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς αυτός ο αποθανών συνάνθρωπός μας έφυγε από εδώ το πρωί του συμβάντος», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης μετά την επίσκεψή του και προσέθεσε πως «χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται».

«Όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Και πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα. Είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για Έλληνα πολίτη, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε πρόκειται για άντρα», τόνισε.

«Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ»

«Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Αυτό ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί, ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης της αστυνομίας για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σε ένα κρατητήριο μόνος του και να φεύγει πεθαμένος από αστυνομικό τμήμα της Ελλάδας του 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υλικό και μεγαλύτερος έλεγχος για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι σωστό αυτό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αστυνομικής ηγεσίας και των αστυνομικών. Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «βασιλική δεξίωση» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο