Ο Βολιώτης καθηγητής Γεωλογίας Μάρκος Βαξεβανόπουλος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσει και να υποστηρίξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, που λειτούργησε επί της οδού Μικρασιατών, δίπλα στον Κραυσίδωνα. Ωστόσο, κάποια στιγμή χρειάστηκε να βρεθεί άλλος χώρος για να μετεγκατασταθεί με τα ενδιαφέροντα εκθέματά του. Τέτοιος χώρος δεν βρέθηκε και το Μουσείο είναι παρελθόν για την πόλη. Ο ίδιος, συγκινημένος κι απογοητευμένος έγραψε σχετικά:

”Μια στενάχωρη μέρα σήμερα για μένα μιας και επέστρεψα και το τελευταίο απολίθωμα από την έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου στο Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Φοιτητές όντες του Γεωλογικού, μαζέψαμε το 2012 απ’ όλα τα γεωλογικά τμήματα της χώρας μας ορυκτά και απολιθώματα της Μαγνησίας. Για να έχει ο κάτοικος του Βόλου την ευκαιρία να τα δει από κοντά. Να θαυμάσει τη φυσική του ιστορία. Ο κόσμος του Βόλου μας αγκάλιασε.
Δυστυχώς αυτοί που έχουν την εξουσία δε μας βοήθησαν στην εξεύρεση χώρου. Είμαστε πάλι στο μηδέν. Έχω χάσει την αισιοδοξία μου ύστερα από 2 χρόνια επαιτείας χώρου από τους ταγούς μας.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Προτελευταίος πεθαίνει ο πολιτισμός και η ιστορία μας”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθρο«Στο Δελφινάριο δεν ήρθε κανένα λιοντάρι να μου φάει κάτι τρία χρόνια»