Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας Βόλου, η Εστία «Ίωνες» διοργανώνει τριήμερο συμπόσιο, 27-28-29 Σεπτεμβρίου με θέμα: ”Δράσεις μελέτης και ανάδειξης του τρόπου της αστικής εγκατάστασης των προσφύγων Μικρασιατών και φροντίδας της Ελληνικής Πολιτείας. Το παράδειγμα της δημιουργίας και εξέλιξης της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας”.

Την προσεχή Κυριακή 29/9, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Εστίας Ίωνες, τελετή εγκαινίων της έκθεσης με θέμα «100 χρόνια Νέα Ιωνία».

Την ίδια μέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιγνάτιος, στις 6.30 μ.μ., θα χοροστατήσει στον Αρχιερατικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος, όπου θα τελέσει τις κουρές Μεγαλόσχημων Μοναχών.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για πολύ χρήμα που δόθηκε και θα δοθεί για παρεμβάσεις αποκαταστάσεων και πρόληψης καταστροφών