Ένας νέος Κληρικός προστέθηκε το Σάββατο στην χορεία του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πρόκειται για τον π. Δανιήλ (κατά κόσμον Θεόδωρο) Αντωνίου, αδελφό της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος έλαβε τον 1ο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας, παρουσία πλήθους Κληρικών και λαϊκών. Ο νέος Διάκονος είναι 27 ετών, με καταγωγή από το Σέσκλο, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ και φοιτητής Θεολογίας στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε: ”ζούμε στιγμές ιερές, της μεγάλης αγάπης του Θεού, που σφραγίζουν την ζωή μας”. Επεσήμανε την μεγάλη αγάπη του π. Δανιήλ για τον Χριστό: «μόνο μια τέτοια αγάπη μπορεί να δώσει την δύναμη σε έναν άνθρωπο να αφιερώσει εξ ολοκλήρου στην ζωή του στον Χριστό. Είναι η λαχτάρα μας να σταθούμε ακόλουθοι και μαθητές Του, πιστοί στους λόγους Του, έτοιμοι να φέρουμε στους ώμους μας τον σταυρό της διακονίας μας». Αναφερόμενος στα πρόσωπα τα οποία μνημόνευσε ο π. Δανιήλ στην προσφώνησή του, ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι, ”στην Εκκλησία αποκτά κανείς μια μεγάλη οικογένεια, μαθητεύοντας κοντά στον Επίσκοπο και σπουδάζοντας την ενότητα, η οποία, για να επιτευχθεί, χρειάζεται αγώνα, ταπείνωση διάκριση, αγάπη, υποχωρητικότητα, συγχωρητικότητα”.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πορεία του νέου Διακόνου στην Εκκλησία, από τα παιδικά του χρόνια, στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, εντασσόμενος, αργότερα στον όμιλο των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, όπου συνάντησε νέους ανθρώπους, με τον ίδιο ζήλο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θύραθεν σπουδές του π. Δανιήλ και τελικά, στην σπουδή της Θεολογίας, που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μίαν άλλη πετυχημένη πορεία μέσα στην κοινωνία. ”Κι όμως”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ”μέσα σου κρατούσες ζωντανό τον πόθο να φθάσεις σ’ αυτή την στιγμή. Και πλέον, μετέχεις σε μια κοινωνία προσώπων, που αγωνιζόμαστε να φέρουμε μαρτυρία Χριστού στον σύγχρονο κόσμο…”.

Ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πνευματικό τον Αρχιμ. Ιωήλ Ποδαρόπουλο, επί οκτώ χρόνια Αρχιδιάκονό του, ο οποίος επ’ εσχάτων διακονεί αποσπασμένος στην Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης. Εξήρε την διακριτική και πιστή διακονία του κοντά του, αλλά και το έργο που επετέλεσε στην πνευματική καθοδήγηση των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία στην Κέρκυρα: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει από το 2021 για ενδοοικογενειακή βία