Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τον 65χρονο σχολικό φύλακα παρήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά την πληροφορία ότι, συναντιόταν σε κοντέ’ι’νερ μέσα σε σχολικό χώρο της πόλης με νεαρές γυναίκες.

Με επιστολή που παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή και θυροκολλήθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού του, καθώς δεν εντοπίστηκε ο ίδιος, ο δήμαρχος Βόλου καλεί τον σχολικό φύλακα, έως την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, να παραδώσει στο τμήμα Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, τα κλειδιά του σχολικού συγκροτήματος που έχει στην κατοχή του, να απομακρύνει από το κοντέ’ι’νερ, όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και να μην ξαναπλησιάσει σε σχολικό χώρο.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα συμπληρώσει το φάκελο που συντάσσεται στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Βόλου.

Μέσα στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, καναπές, ψυγείο, τηλεόραση, διάδρομος γυμναστικής και προσωπικά αντικείμενα, με μπουκάλια ουίσκι.

Την περασμένη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου περίοικοι κάλεσαν αστυνομία, που διαπίστωσε ότι ο σχολικός φύλακας βρισκόταν στο χώρο εκτός ωραρίου μαζί με μια 19χρονη εξωσχολική. Ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 19χρονη δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι ότι την οδήγησε εκεί για να της προσφέρει γάλα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: ”Καλούμε τα ΜΜΕ να σταματήσουν άμεσα την καταχρηστική εμπλοκή τους σε αυτό το ζήτημα και να επιδείξουν σεβασμό προς το θεσμό του σχολείου και την αποστολή του. Τα σχολεία μας δεν θα γίνουν όχημα για ευτελή δημοσιογραφικά παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που θα αποφανθούν και θα κρίνουν με βάση τα στοιχεία, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε αδιάκοπα την παιδαγωγική μας αποστολή”.

ΦΩΤΟ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Νίκος  Βητσόπουλος

 

 

Προηγούμενο άρθροΠλαστικά και φυτοφάρμακα ενισχύουν τη θηλυκότητα … σε όλους